7 situații neașteptate în care vă va fi de ajutor balsamul de rufe

Acest produs cu care ne-am obișnuit atât de mult ne poate fi util nu doar la spălat rufe! E uimitor în cât de multe situații ne poate fi de ajutor balsamul de rufe.

1. Spălăm geamurile

Amestecați într-un recipient apă și balsam de rufe în proporție 4:1. Veți obține astfel un detergent superb pentru spălarea geamurilor, care vor străluci de curățenie. Soluția e eficientă inclusiv pentru geamurile automobilului.

2. Curățăm petele de pe scaunul auto

Înlăturarea petelor de pe scaunele mașinii poate fi făcută la fel cu un amestec de apă și balsam de rufe. Înmuiați un burete în soluție și ștergeți bine locul murdar.

3. Facem curățenie generală

Ușile de interior din casa dvs. vor arăta ca și noi dacă le veți șterge cu balsam de rufe amestecat cu apă 1:1. În mod similar puteți șterge și gresia sau faianța.

4. Curățăm suprafețele din piele

Dacă pe gentuța sau cizmele dvs. s-au depus pete de murdărie, cea mai delicată soluție pentru curățarea lor ar fi balsamul de rufe. Înmuiați o bucată de stofă în balsam și ștergeți petele.

5. Reparăm fermoarul

Dacă observați că fermoarul începe să meargă greu, picurați pe el puțin balsam de rufe. Rezultatul nu se va lăsa așteptat!

6. Facem podeaua strălucitoare

Într-un lighean cu apă caldă adăugați 3 linguri de balsam de rufe. Spălați cu această soluție podelele din linoleum sau parchet laminat pentru a le reda strălucirea de altă dată.

7. Scoatem tapetele vechi

Dacă doriți să schimbați tapetele și nu reușiți să le scoateți pe cele vechi, faceți o soluție din balsam de rufe. Dizolvați 1 porție standard de balsam în 1 litru de apă caldă și aplicați amestecul pe porțiunile unde tapetele nu se dezlipesc de bună voie. După o jumătate de oră veți putea scoate cu ușurință toate urmele de tapete vechi.