7 scheme ale hoților de buzunare în plasa cărora cad 90% dintre oameni

Hoții de buzunare sunt foarte creativi și inventează tot felul de scheme pentru a se asigura că victima cade în plasă, asta dacă, bineînțeles, victima nu le cunoaște trucurile.

Pentru a vă ajuta să păstrați mereu portofelul la locul său, redacția noastră a pregătit un articol despre 7 dintre cele mai eficiente scheme ale hoților de buzunare.

1. Oops, mi-a căzut poșeta

Unul din infractori merge înaintea dvs. și scapă “întâmplător” poșeta, fapt ce vă face să vă opriți brusc. În același timp al doilea hoț care este în spatele dvs. scoate portofelul din poșeta dvs.

Metodă de protecție: purtați telefonul și portofelul în buzunarele interioare ale hainelor.

2. Vai, cartea mea preferată!

Spre exemplu citiți o carte în parc. Se apropie un străin și spune că acela e autorul său preferat sau că aveți un palton foarte elegant. Omul pare binevoitor, dar sarcina lui este să vă sustragă atenția, astfel încât colega să vă poată fura bunurile.

Metodă de protecție: țineți poșeta cât mai aproape de corp și străduiți-vă să o aveți mereu în câmpul vizual.

3. Ați scăpat ceva

În timp ce scoateți bani la bancomat în spatele dvs. stă unul din hoți și urmărește codul PIN. Chiar înainte să luați banii el aruncă o bancnotă jos și spune că ați scăpat-o dvs., iar colegul său ia cardul din bancomat și pleacă. E curios că majoritatea oamenilor iau apoi banii din bancomat fără să-și amintească și de card.

Metodă de protecție: asigurați-vă că nimeni nu vede codul PIN al cardului dvs. și verificați buzunarele atunci când se întâmplă lucruri mai puțin obișnuite.

4. În văzul tuturor

Mulți hoți de buzunare “activează” în locuri aglomerate, căci în acest haos e greu să observi micile șmecherii pe care le folosesc, spre exemplu cum hoțul acoperă poșeta victimei și extrage din ea portofelul.

Metodă de protecție: nu purtați lucrurile valoroase în poșetă sau rucsac.

5. Lucru în echipă

O metodă sigură folosită de hoți este să deschidă fermoarul rucsacului dvs. încet. Unul din ei deschide rucsacul, iar celălalt scoate din ele lucrurile prețioase.

Metodă de protecție: cumpărați rucsacuri cu fermoar ascuns sau cu cursor care se blochează.

6. Îmi spuneți vă rog…

În timp ce stați în cafenea se apropie un străin care nu știe cum să ajungă unde îi trebuie. În timp ce dvs. încercați să-l ajutați, el profită de lipsa de atenție din partea dvs. și vă poate fura lucrurile de pe masă sau chiar din buzunare.

Metodă de protecție: țineți lucrurile prețioase mereu în câmpul vizual.

7. Îmi faceți o poză vă rog?

Unul din infractori vă roagă să-l fotografiați și vă dă aparatul foto. De regulă e vorba de un aparat vechi sau ieftin, ca să-l poată abandona în caz că ceva nu merge conform planului. Dvs. puneți poșeta jos pentru a face poza, iar colegul hoțului v-o fură în timp ce sunteți atenți în altă parte.

Metodă de protecție: dacă sunteți nevoiți să lăsați lucrurile jos, asigurați-vă că le aveți mereu în câmpul vizual.