7 reguli orientale ale curățeniei

În filosofia orientală postulatele igienei sufletești sunt formulate foarte clar și fin. Respectarea acestora vă va ajuta să aveți un echilibru interior și să trăiți în armonie cu cei din jur. Totodată, prin aceste postulate se curăță sufletul și se poate înțelege adevărul.

În Orient există 7 reguli ale curățeniei. 

1. Curățenia mâinilor înseamnă să nu luați nimic străin. De asemenea, se înțelege că o parte din venituri trebuie să le dați celor nevoiași. Nu este bine să profitați de alte persoane. Dacă banii nu v-au fost destinați, iar dvs. i-ați dobândit prin furt sau înșelăciune, ele vor fi cauza bolilor, a problemelor de sănătate și a celor din viață.

2. Curățenia urechilor înseamnă să nu ascultați persoane speriate, mânioase, înrăite, precum și să nu ascultați bârfe și vorbe deșarte.

3. Curățenia ochilor – nu vă murdăriți privirea cu invidie și cu dorința nesănătoasă de a avea ceea ce are aproapele, nu vă murdăriți ochii privind scene de violență și cruzime. Păstrați-vă privire curată, admirați desăvârșirea lumii și splendoarea culorilor ei.

4. Curățenia gurii – nu vă murdăriți gura cu blasfemii și vorbe fără rost. Notele negative ale vorbirii vă murdăresc foarte mult corpul și viața dvs.

5. Curățenia corpului și hainelor – păstrați corpul și hainele în curățenie. Fiți atenți la aspectul exterior. Aveți grijă de exterior pentru a vă fi plăcut să vă priviți.

6. Curățenia gândurilor – tot ce este negativ și neplăcut pentru dvs. sunt resturi inutile ale gândurilor dvs. Eliberați-vă de ele, lăsați loc pentru gânduri pozitive și idei constructive.

7. Curățenia sufletului și a inimii. Sufletul dvs. este tot ce aveți mai curat și mai luminos. Nu vă permiteți să ignorați dorințele lui. Dacă în viață vă veți ghida de sfaturile sale, veți avea cel mai favorabil drum. De îndată ce nu vă veți asculta sufletul și vă veți conduce de alte principii, vă veți condamna la greșeli pe care le veți corecta cu greu. Iubiți și nu cereți nimic în schimb. Dragostea este ea însăși fericire.

error: Content is protected !!