7 reguli ale familiei regale britanice, care au fost încălcate pentru prima dată de prințesa Diana (Nu de Meghan sau Kate)

Odată cu apariția lui Meghan Markle în familia regală britanică au început să apară în presa mondială o mulțime de articole despre cum, când și în ce circumstanțe Ducesa de Sussex a încălcat protocolul sau tradițiile. Persoanele care cunosc bine protocolul observă că uneori le încalcă și Kate Middleton. Însă multe reguli au fost încălcate pentru prima dată de Prințesa Diana.

Textul jurământului de nuntă.

Diana a decis, în 1981, să renunțe la tradițiile regale vechi, excluzând din jurământul de nuntă promisiunea de a se supune soțului său. După 30 de ani, în anul 2011, Kate Middleton i-a urmat exemplul. Meghan Markle a făcut același lucru în ziua nunții.

Ojele colorate.

Elisabeta a II-a poartă aceeași culoare de ojă, roz pal, din 1981. La fel și reprezentantele familiei regale britanice folosesc oje neutre sau nu-și vopsesc deloc unghiile.

Apariția lui Meghan Markle la British Fashion Awards cu ojă de culoare închisă a fost considerată foarte îndrăzneață. Anterior și Prințesa Diana a fost văzută cu ojă roșie pe unghii.

Dresuri colorate sau lipsa acestora.

Reprezentantele familiei regale britanice trebuie să poarte obligatoriu dresuri de culoarea pielii. Însă Prințesa Diana a optat de multe ori pentru dresuri colorate.

Meghan Markle a apărut la unele evenimente oficiale fără dresuri.

Iar Kate Middleton alege uneori dresuri de culoare neagră.

Costum cu pantaloni.

Nu există o regulă strictă care le-ar interzice femeilor din familia regală britanică să poarte pantaloni. Cu toate acestea nu o vom vedea niciodată pe regina Elisabeta a II-a la vreun eveniment oficial în pantaloni.

Prințesa Diana, în schimb, și-a permis să poarte costume cu pantaloni. Ducesa de Sussex a urmat exemplul celebrei soacre și a purtat pantaloni și costume cu pantaloni. Și Ducesa de Cambridge a inclus recent costumele cu pantaloni în garderoba sa de afaceri.

Haine negre în timpul zilei.

Membrii familiei regale poartă foarte rar ținute de culoare neagră în timpul zilei. Cu toate acestea, Prințesa Diana a purtat uneori această culoare atât la evenimentele de seară (așa cum o face uneori și Ducesa de Cambridge), cât și în timpul zilei. Nici Meghan Markle nu evită culoarea neagră.

Sinceritate cu presa.

În 1995, Diana a povestit, într-interviu pentru BBC, despre căsătoria sa și despre problemele cu care se confrunta. Interviul sincer al lui Meghan Markle pentru filmul documentar Harry & Meghan a provocat, de asemenea, reacții.

Îmbrățișări și contact vizual cu cei mici.

Diana se așeza întotdeauna în pirostrii atunci când discuta cu cei mici, pentru a fi la nivelul ochilor lor.

Prințesa mai spunea că: „Îmbrățișările sunt foarte bune, mai ales pentru copii”.