7 produse care ne golesc portofelul, fără a ne da seama de acest lucru

Următoarele 7 produse nu sunt neapărat foarte scumpe, dar plătim bani în plus pentru ele.

Nu vă recomandăm să renunțați la aceste produse, dar este bine să știm de unde obțin producătorii să vânzătorii câștigurile cele mai mari.

1. Apa de gură.

Comparați prețul pentru o sticlă mică și pentru una care este de 2 ori mai mare. Puteți cumpăra, pentru câțiva lei în plus, o cantitate mai mare, deoarece costul acestui produs nu este mare,  fluorurile (componenta principală a apei de gură) sunt foarte ieftine.

2. Băuturile energizante.

O doză de apă cu zahăr costă aproximativ cât doi litri de lapte.

Acesta este unul dintre cele mai promovate produse de pe raft. Odată cu producerea acestei băuturi, compania a evitat falimentul și a ajuns la o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de dolari.

3. Popcorn.

Cinematografele câștigă foarte mulți bani din vânzarea floricelelor, a băuturilor și a dulciurilor. Dar ne miră foarte mult faptul că acestea se vând foarte bine și în magazine.

4. Cafeaua solubilă.

Companiile ascund adevărata compoziție a cafelei solubile, susținând că este un secret comercial. Dar acest lucru ne sugerează faptul că pur și simplu nu folosesc ingrediente de cea mai bună calitate, deși prețul acestei cafele este destul de pipărat.

5. Hârtia igienică.

Există hârtie igienică de diferite culori, cu arome sau cu mai multe straturi, dar acestea sunt niște trucuri de marketing. Aceasta aduce câștiguri foarte mari. De multe ori cresc prețurile, reducându-se, în același timp, lungimea rulourilor. La moment are aproximativ 23-25 ​​de metri, dar cândva avea 52 de metri (GOST R 52354-2005).

6. Apa îmbuteliată.

Cifra de afaceri a apei îmbuteliate este, al nivel mondial, de 100 de miliarde de dolari și crește în fiecare an cu 10% . Este de 300 de ori mai scumpă decât apa de la robinet, chiar dacă s-a demonstrat că în jumătate din cazuri acestea sunt identice.

7. Produse pentru siluetă.

Alimentația corectă este un truc excelent de marketing care ajută la vânzarea ovăzului la un preț foarte avantajos. Dar știm cu toții că fără o abordare sistematică și fără exerciții fizice nu vom reuși să avem o siluetă perfectă.