7 obiceiuri ale oamenilor bogați pe care ar trebui să le preluăm ca să nu rămânem săraci

Cum credeți, care este diferența dintre oamenii săraci și cei bogați? Portofelul? Nu numai! În primul rând oamenii bogați au gândire și obiceiuri diferite!

În acest articol vă vom prezenta 7 reguli de care țin cont persoanele bogate care le ajută să-și construiască capitalul, în timp ce alții își calculează banii de la salariu la salariu.

1. Cumpără doar lucruri indispensabile.

În timp ce oamenii săraci iau credit pentru a-și procura ultimul model de pantofi, cei bogați nu se grăbesc niciodată să-și cumpere obiecte fără de care se pot descurca. A economisi nu înseamnă a fi sărac. Persoanele de succes care au obținut totul cu forțele proprii, nu-și vor umple casa cu obiecte inutile. Înainte de a-și cumpăra ceva se vor întreba neapărat dacă au nevoie de acel obiect.

Mark Zuckerberg, de exemplu, poartă întotdeauna un tricou gri cu o pereche de blugi albaștri. Pentru ocaziile solemne poartă un costum de afaceri.

2. Nu încearcă să impresioneze.

Oamenii care au gândire de săraci consideră că scopul lor în viață este acela de a-i impresiona pe cei pe care ei înșiși îi disprețuiesc. Încearcă să concureze mereu: cine are mașină ori casă mai scumpă. Bogații nu pierd timp și resurse pentru asemenea fleacuri. Ei încearcă să se dezvolte și să se relaxeze fără a se strădui să impresioneze pe cineva.

3. Își calculează veniturile.

De ce oamenii săraci care la un moment dat câștigă milioane rămân fără acești bani în doar câțiva ani? Ei arunca cu bani la dreapta și la stânga și apoi ajung să trăiască în sărăcie. Oamenii bogați își controlează întotdeauna veniturile și cheltuielile.

4. Nu le este frică să întrebe ori să ceară sfaturi, chiar dacă pot risca să pară neghiobi.

Persoanele cu un venit mic sunt foarte des încrezuți că au dreptate. „Puteți obține bani prin furt”, „Este imposibil!”, „Există o singură ieșire din această situație” – anume astfel de fraze sunt adesea aruncate de oamenii săraci. Oamenii bogați, în ciuda încrederii în sine, au și îndoieli. De aceea le adresează întrebări altor persoane, învață de la ele, participă la discuții.

5. Caută oportunități.

Autorul unei cărți despre oligarhi cunoaște foarte mulți oameni bogați. După ce a comunicat cu ei a ajuns la concluzia că au un obicei comun:caută oportunități.

Un agent de vânzări și-a pus întrebarea unde dispar elicopterele după ce se încheie sezonul de schi. A descoperit că stau și ruginesc în hangare. Prin urmare a profitat de această ocazie și organizează excursii vara în munți închiriind elicoptere.

De aceea merită cu siguranță să descoperiți ceva ce nu a mai făcut nimeni până acum și să încercați să vă dezvoltați în acest domeniu.

6. Investesc banii.

Da, este riscant. Dar oamenii bogați consideră că banii trebuie să aducă bani. Dacă păstrați banii acasă, veți avea nevoie de mult timp ca să acumulați suma dorită. Dacă reușiți să faceți economii, ar fi bine să păstrați banii la bancă, la depozit. Atunci când suma veniturilor va crește semnificativ, investiți banii în bunuri care la moment costă puțin, dar vor deveni valoroase odată cu trecerea timpului cum ar fi, de exemplu, antichități, picturi ale plasticienilor mai puțin cunoscuți, monede. Ați putea cere sfatul unui specialist care vă va ajuta să alegeți obiecte de valoare.

7. Nu pierd timpul în zadar.

Ce faceți după muncă? Vă uitați la televizor, consumați alcool împreună cu prietenii? În acest caz nu așteptați ca banii să vă cadă în buzunar. Oamenii de succes nu se uită la televizor și nu pierd timpul în zadar. Hobby-urile lor și distracțiile lor sunt orientate în întregime spre auto-dezvoltare și spre menținerea sănătății.

Dacă veți include aceste obiceiuri în viața Dumneavoastră, aceasta se va schimba radical. Doriți să deveniți bogați, luați-le exemplul!