7 moduri în care îl puteți ajuta pe copil să facă față caniculei – recomandate de dr. Komarovski

În zilele călduroase de vară principala preocupare în familiile cu copiii mici este crearea unui mediu confortabil pentru pici.

Redacția noastră vă împărtășește recomandările celebrului medic rus Evgheni Komarovski despre cum îl puteți ajuta pe copil să treacă prin această perioadă dificilă.

1. Optăm pentru aparat de aer condiționat

În camera copiilor aparatul de aer condiționat este mai indicat decât ventilatorul. E important să țineți sub control parametrii principali – temperatură și umiditate.

2. Respectăm regimul

Temperatura optimă pentru copil este de 22 °C, iar umiditatea – cel puțin 40%. Acești parametri pot fi măsurați cu termometru și respectiv higrometru. Iar menținerea lor în regimul indicat se poate face fie cu ajutorul aparatului de aer condiționat, fie făcând curățenie cât mai des.

3. Nu uităm de măsură

© d1sk

Temperatura trebuie redusă treptat. Dacă inițial în cameră sunt 30 °С și doriți să o scădeți până la 24 °С, atunci trebuie pentru început să setați aparatul de aer condiționat la 28 °С, după o jumătate de oră la 26 °С și abia apoi la 24 °С.

4. Aerisim des camera

© Zabrotskaya Larysa

Faceți cât mai des curent în încăpere ca să se schimbe aerul, căci aparatul de aer condiționat și ventilatorul îl usucă mult.

5. Evităm excesul de zel

© depositphotos.com

Fluxul generat de aparatul de aer condiționat nu trebuie îndreptat direct spre copil sau spre pătucul său.

6. Organizăm băițe dese

© Aurora72   © T-Kot

Se recomandă să faceți o baie rece sau un duș de 1-2 minute la fiecare 1-2 ore. După o astfel de procedură nu trebuie să-l ștergeți pe copil, căci evaporarea naturală a apei este un proces foarte confortabil.

7. Nu uităm de consumul abundent de lichide

© Jinpat

Copilașul trebuie să consume mult lichid. Pentru pruncii de până la 1 an unica soluție bună este apa curată plată, pentru cei mai mari puteți apela la compoturi, sucuri naturale proaspete, ceaiuri etc. Totodată e important să nu impuneți copilul să bea, ci doar să îi propuneți, căci organismul îi va spune de cât lichid are nevoie.

Cel mai important este să rețineți că dacă părinților le este cald, atunci copilului îi este foarte cald. Aparatul de aer condiționat nu este un pericol și poate fi inofensiv dacă respectați niște reguli simple.