7 modele de sacouri pe care femeile ar trebuie să le evite pentru a nu părea mai în vârstă

Garderoba unei doamne rafinate trebuie să respecte unele reguli: nu trebuie să conțină haine cu inscripții sfidătoare sau cu decor straniu.

O piesă vestimentară indispensabilă este sacoul, care poate fi purtat cu pantaloni, cu rochii sau cu fuste. Dar trebuie să fim foarte atente atunci când alegem modelul pentru a nu arăta mai în vârstă.

1. Sacoul scurt.

Un sacou scurt, pe lângă faptul că vă arată mai în vârstă, încalcă și proporțiile siluetei. O alternativă ar fi un sacou drept la două rânduri de nasturi, care vă va reîmprospăta ținuta.

2. Sacoul cu inserții pe coate.

Aceste modele au fost populare în 2008. Dacă nu doriți să fiți percepută ca oaspete din trecut, înlocuiți-l cu modele actuale, cum ar fi, spre exemplu, unul alungit, de culoare gri, cu centură la mijloc.

3. Sacoul din tricot.

Un sacou din tricot nu-și păstrează forma și arată destul de ieftin. Pentru a arăta impecabil, optați pentru un model din stofă densă.

4. Sacoul cameleon.

Spuneți adio trecutului și optați pentru un model care vă va transforma într-o femeie elegantă și frumoasă: un blazer cu centură sau un model alungit din stofă boucle.

5. Sacoul de catifea.

Renunțați la aceste modele, care se aseamănă cu tapițeria canapelelor. Dacă vă plac stofele texturare, alegeți un sacou de velvet pe care să-l purtați cu pantaloni, tricou și cizme comode.

6. Sacoul demodat de tweed.

Aceste sacouri, chiar dacă sunt clasice, se demodează și vă pot arăta mult mai în vârstă. Un model fără nasturi și cu franjuri nu poate fi considerat clasic. Alegeți un model la modă, o investiție foarte bună va fi un sacou de tweed Chanel, Balmain sau YSL.

7. Sacoul cu decor.

Evitați sacourile cu jabou, deoarece, pe lângă faptul că nu mai sunt actuale, nu se potrivesc doamnelor elegante. Optați pentru un model cu imprimeu la modă: în carouri, geometrice sau animal print.