7 modele de rochii la care ar trebui să renunțe doamnele adulte

Deși silueta noastră ar putea avea de suferit din cauza schimbărilor legate de vârstă, nu este cazul să ne întristăm, deoarece o haină aleasă corect ne va scunde unele mici imperfecțiuni ale siluetei și va scoate în evidență avantajele.

Dar există unele modele rochii care nu le avantajează pe doamnele adulte. Să vedem în continuare care sunt acestea.

1. Mini.

Se recomandă să evitați rochiile mini, dar în cazul în care aveți picioarele frumoase și vă simțiți comod în ele, le puteți purta.

2. Largi și lipsite de formă.

Aceste modele de rochii vă vor transforma imediat într-un dreptunghi. Optați, în schimb, pentru o rochie elegantă cu centură care vă va accentua silueta frumoasă.

3. Cu dungi orizontale.

Renunțați la rochiile cu dungi orizontale deoarece nu vă avantajează. Alegeți, în schimb, modele cu dungi verticale care vă vor face să păreți mai suplă și mai înaltă.

4. Cu volum în zona buzunarelor.

Unele doamne preferă rochiile cu buzunare voluminoase. Vă recomandăm să renunțați la un astfel de model, deoarece adaugă volum în zona coapselor. O alternativă excelentă ar fi un model drept, până la genunchi.

5. În formă de A.

Nici acest model de rochie nu vă avantajează, deoarece partea inferioară va părea mai voluminoasă decât cea superioară. Optați, în schimb, pentru o rochie midi cu tăietură în față.

6. Cu imprimeu floral.

Imprimeul floral se asociază, de obicei, cu doamnele în etate. Dacă vă plac foarte mult rochiile cu acest tip de imprimeu, vă recomandăm să alegeți un model cu motive florale mari, care este la modă.

7. Cu decor.

Acest model de rochie neagră lungă, cu guler semicircular și cu decor este demodată. Optați, în schimb, pentru un model laconic, care să vi se potrivească perfect.