7 modele de pantofi care nu arată prea bine nici pe picioarele zvelte. Iată cum să le înlocuiți

Modelele noi de pe podium arată foarte bine, dar nu toate pot fi purtate în viața de zi cu zi.

Pentru ca picioarele Dumneavoastră să arate perfect, trebuie să știți ce modele de pantofi vi se potrivesc și de care ar fi bine să vă despărțiți.

1. Stiletto.

Pantofii stiletto pot sublinia lățimea gleznelor. Pentru a părea mai subțiri și picioarele mai zvelte, stiliștii oferă mai multe recomandări despre cum să le înlocuiți:

— pantofii cu toc jos, stabil, echilibrează aspectul general;

— pantofii cu vârf deschis alungesc vizual picioarele;

— pantofii cu platformă sunt acum la modă.

Impresia va fi sporită dacă veți opta pentru pantofi de culoarea pielii.

2. Încălțăminte cu șireturi și curele subțiri. 

Detaliile fine contrastează nefavorabil cu picioarele și gleznele mari sau cu picioarele atletice. Stiliștii sunt de părerea că, dacă picioarele sunt mari, curelele ar trebui să fie mai late. Puteți opta pentru sandale gladiator ori sandale pescar, care sunt acum la modă.

3. Pantofi cu vârf rotund.

Pantofii cu vârful rotund oferă un aspect „copilăresc”, dar pot mări vizual picioarele. Dacă aveți gambele sau gleznele mai late, dar nu doriți să renunțați la balerinii comozi sau la pantofii Mary Jane cu toc mic, stiliștii recomandă să purtați fuste sau rochii cu lungimea mai jos de genunchi. Dacă sunteți minionă, alegeți pantofi cu vârf ascuțit.

4. Pantofii derby.

Pantofii Derbie sau Oxford mai ales în culori contrastante vă pot scurta vizual picioarele. Daca doriți ca picioarele să pară mai lungi, mai drepte și mai subțiri, stiliștii recomandă încălțămintea cât mai descoperită.

5. Pantofi cu curea peste gleznă.

Dacă nu aveți picioare lungi și suple, curelele peste glezne pot scurta vizual picioarele. Stiliștii recomanda să alegeți, în schimb, încălțăminte cu bareta la spate.

6. Cizme drepte și largi în zona gleznelor.

Supermodelele cu picioarele lor lungi și subțiri poartă cu îndrăzneală astfel de cizme, dar nouă ne-ar putea face o glumă rea. Dacă înălțimea cizmelor este chiar sub genunchi, acestea pot sublinia imperfecțiunea picioarelor, iar dacă linia superioară ajunge mijlocul gambei, acestea ar putea părea mai voluminoase decât sunt. Cizmele largi drepte acoperă cea mai delicată parte a picioarelor – gleznele – și fac silueta prea îndesată.

Puteți alege, în schimb, cizme cu tăietură în formă de V în partea din față (ca la cizmele de cowboy ) și să vă expuneți mai mult picioarele purtând o fustă mai scurtă.

7. Pantofi cu decor voluminos in zona gleznei.

Volumul suplimentar în zona gleznelor (blană, franjuri, lanțuri, strasuri mari, catarame uriașe) le face să pară mai voluminoase. Dacă doriți să creați o ținută impecabilă, este mai bine să pariați nu pe abundența decorului, ci pe culoarea strălucitoare a încălțămintei.