7 modalități simple de a distinge parfumul original de cel contrafăcut!

Un parfum original este destul de scump. Deși toate fetele știu despre acest lucru, nu se zgârcesc pentru a-și procura parfumul favorit. Dar, din păcate, sub masca parfumului original adesea se vinde doar apă parfumată sau cu alte cuvinte – parfumuri contrafăcute. Cum totuși putem distinge un parfum original de cel contrafăcut?

Vă dezvăluim 7 modalități prin care veți distinge parfumul de calitate de unul fals. Veți fi sigure că procurați un parfum original și de brand. Astfel, nu vă veți lăsa prinsă de trucurile viclene ale antreprenorilor șmecheri.

1. Ambalajul de celofană 

Începeți examinarea ambalajului și anume a celofanului, în care este sigilată cutioara parfumului. Parfumul contrafăcut va fi sigilat urât, cel mai probabil cu ajutorul adezivului. Parfumul original este ambalat foarte calitativ, printr-o cusătură perfect uniformă, care este sigilată cu ajutorul unei prelucrări termice. Va fi prezent un sticker în formă de ștampilă, la fundul cutiei sau pe partea de sus a acesteia. Astfel, vă va fi clar, că aveți în mâinile dvs un parfum original.

2. Codul de bare  

Comparați numaidecât codul de bare de pe cutie cu codul de bare a țării de origine. Dacă parfumul este francez, atunci acesta ar trebui să fie îmbuteliat în Franța, dar nu în China sau India. Spre deosebire de haine, care sunt create de designerii din Europa și cusute într-o fabrică din China, Turcia sau India, parfumurile originale se îmbuteliază în țara în care se produc.

Coduri de bare din țările producătoare, care ar putea fi necesare atunci când doriți să procurați un parfum original:

– 00-09 Canada, Statele Unite ale Americii

– 30-37 Franța

– 50 Marea Britanie

– 80-83 Italia

– 84 Spania

– 400-440 Germania

3. Numărul și seria lotului 

Pe ambalajul parfumului original, la fundul sticlei, alături de inscripția ”Eau de toilette 50 ml” sau ceva asemănător, există întotdeauna un sticker. Pe acesta se indică numărul și seria lotului, care este notată cu litere sau cifre, depinde de producător. Exact același număr este indicat și pe cutie.

4. Ambalajul din carton  

În interiorul cutiei de carton a parfumului mereu există o carcasă suplimentară, cu ajutorul căreia se fixează sticla de parfum. Acest lucru se face pentru ca sticla din cutie să fie în siguranță. Pe când, producătorii șmecheri a parfumurilor contrafăcute, economisesc pe aceste lucruri.

5. Made in…

Producătorii parfumurilor originale întotdeauna imprimă pe cutie inscripția ”Made in France”, ”Made in Italy”… Iar pe cutiile contrafăcute, această inscripție va fi înlocuită cu ”Paris-Milan-London”.

6. Data de fabricare și compoziția

Pe ambalajul parfumului original, producătorul indică în mod necesar data fabricării și compoziția parfumului.

7. Prețul  

Parfumul original, de calitate, nu poate costa ieftin. Dacă cunoașteți aproximativ costul parfumului preferat, trebuie să fiți prudenți atunci când vi se propun reduceri mari sau costul articolului este prea scăzut.

Fiți atenți atunci când cumpărați parfumul preferat. Studiați cu atenție ambalajul, dacă nu doriți să plătiți pentru o replică nereușită.