7 metode eficiente de a semăna morcovul

Orice grădinar își dorește o recoltă bogată în propria grădină. Noi vă prezentăm câteva metode de a semăna morcovul pentru a obține rezultatul așteptat.

Apropo, fiecare din aceste soluții este cât se poate de simplă.

Semănatul semințelor uscate

Aceasta e metoda obișnuită pe care o folosește marea majoritate: semințele uscate de morcov se pun în brazde.

Nu se recomandă semănarea semințelor prea aproape una de alta, ca morcovul să se poată dezvolta. Totodată dacă distanța e prea mare, s-ar putea să nu aveți roadă defel. Dacă semănați semințe uscate va trebui să așteptați mult timp până vă veți bucura de recoltă.

De obicei morcovul răsare după prima ploaie și abia după asta începe creșterea activă a plantei.

Semănatul semințelor germinate umede

În acest caz va fi nevoie să udați solul atât în momentul semănatului, cât și în zilele următoare. Solul trebuie să fie mereu umed dacă optați pentru această variantă, altfel semințele vor pieri. În schimb în acest caz morcovul răsare mult mai rapid.

Morcov în saci

Pentru început săpați o groapă de 30 cm adâncime. Așezați semințele într-un sac de pânză și înmuiați-l în apă, după care puneți-l în groapă și acoperiți-l cu sol și deasupra cu zăpadă. Însemnați cumva acel loc pentru a nu uita unde anume se află semințele.

După 10-12 zile semințele se scot și se amestecă cu nisip de râu, după care se împrăștie pe solul din grădină, care se afânează ușor și se acoperă cu peliculă. Prin această metodă veți vedea primele răsărituri după doar 5-6 zile.

Morcov cu nisip

Această metodă e foarte simplă și economă. Amestecați 1-2 linguri de semințe de morcov într-o găleată de nisip, după care turnați amestecul în brazde.

Nisipul trebuie să fie uscat, în caz contrar semințele nu se vor amesteca bine cu el și nu se vor distribui uniform. După asta brazda se udă abundent și se acoperă cu un mic strat de sol, după care nu veți mai avea treabă cu morcovii până la toamnă!

Semănatul prin metodă mixtă

Amestecați în același vas semințe de morcov și ridiche, apoi adăugați puțin nisip de râu și puneți amestecul în brazde. Apropo, ridichea poate fi înlocuită cu orice altă plantă care răsare și crește rapid.

O metodă neobișnuită

Puneți semințele de morcov într-un borcan de jumătate de litru și amestecați bine. Luați conținutul borcanului în gură și stropiți solul. E curios că și în acest caz semințele se distribuie destul de uniform pe suprafața solului.

O altă metodă mixtă

Morcovul se comportă foarte bine în vecinătatea cepei. Puteți semăna rânduri alternative de ceapă și morcov sau puteți adăuga ceapa în brazdele de morcov. Această metodă e deosebit de eficientă din motiv că cele două culturi practic se protejează reciproc împotriva dăunătorilor.

De acum înainte vă va fi foarte ușor să creșteți morcovi! Ați putea încerca în același sezon mai multe metode pentru a vedea care din ele e cea mai eficientă.