7 metode de economisire ale francezilor, care, din anumite motive, nu sunt apreciate în țara noastră

Franța este asociată cu o viață frumoasă și capacitatea locuitorilor săi de a se bucura de ea. Dar, în realitate, francezii își administrează cu înțelepciune cheltuielile și își stabilesc prioritățile.

Iată care sunt secretele francezilor, care le permit să economisească bani fără a reduce calitatea vieții.

Cumpărați semifabricate pentru prânz și cină.

Bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai gustoase și sofisticate din lume. Dar, în același timp, francezii aleg bucate simple pentru viața de zi cu zi. Acest lucru nu înseamnă că utilizează produse de calitate scăzută, dar, pe de altă parte, nu neglijează semifabricatele și nu consideră că este o rușine să comande pizza. Există o rețea de magazine Picard unde se vând doar alimente congelate.

Folosesc lucrurile mult timp și nu aleargă după moda.

Francezii preferă practicitatea. Nu-i interesează hainele foarte scumpe, nu discută despre valoarea bunurilor și nu le etalează. Francezii consideră că este un lucru absolut normal să folosească telefoane vechi. Mai mult decât atât, achizițiile prea scumpe pot provoca chiar glume din partea prietenilor, care vor considera că au nimerit în plasa publicităților. Același lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea și accesoriile scumpe.

Economisesc la utilități.

Deoarece aceste servicii sunt foarte scumpe, francezii încearcă să economisească. În sudul Franței practic nu există calorifere în case, deoarece locuitorii de acolo nu consideră necesar să instaleze dispozitive de încălzire pentru câteva luni pe an, iar în restul țării nu există încălzire centralizată, ci autonomă. Prin urmare fiecare persoană își setează căldura după propriile necesități. În plus francezii nu au obiceiul să umble prin casă în haine ușoare, preferând haine călduroase.

Le place să economisească bani, dar nu vorbesc niciodată despre acest lucru. 

Economisirea banilor este o regulă pe care o respectă chiar și tinerii, dar pentru ei este inacceptabil să discute despre salarii sau economii.

Mai puțin înseamnă mai mult.

Se consideră că franțuzoaicele sunt mereu în pas cu moda, dar în viața de zi cu zi se îmbracă cât se poate de simplu și discret, preferând calitatea hainelor.

Potrivit statisticilor, francezii cheltuiesc foarte puțin pe haine și aproape 70% dintre ei au afirmat că nu sunt interesați de modă.

Iubesc piețele de vechituri.

Piețele de vechituri sunt preferatele francezilor, deoarece pot găsi acolo lucruri cu adevărat unice: preferă să cumpere lucruri mici pentru interior, mobilier vechi.

Sunt de părerea că odihna îi ajută la muncă.

Francezii lucrează cu măsură și preferă odihna de calitate. Duminica magazinele sunt închise, toată lumea se odihnește.