7 meserii care pot fi învățate de la zero după vârsta de 35 de ani

Munca dvs. vă plictisește și nu vă place, însă vă pare prea târziu pentru a o schimba și a începe ceva de la început? Nu este adevărat. Puteți învăța o nouă meserie la orice vârstă și nu este necesar să vă înscrieți la universitate. Aici vă prezentăm 7 cele mai căutate profesii pe care puteți să le învățați foarte repede.

Cofetar

Această profesie este la fel de căutată ca cea de bucătar, însă maeștri ai torturilor și a prăjiturilor sunt mult mai puțini. Puteți să faceți niște ore de cofetar în paralel cu munca de bază, iar la bucătărie puteți experimenta diferite inovații pentru a-i bucura pe cei dragi.

Chiar dacă nu veți fi un cofetar de elită, abilitatea de a găti bezele pufoase și torturi delicioase vă va fi de folos mereu. De asemenea, cu această profesie puteți să munciți foarte simplu în altă țară. Veți fi foarte solicitați.

Maestru în îngrijirea unghiilor

În toată lumea, maeștrii în manichiură, se consideră o profesie de elită. Această artă este de un nivel foarte înalt. Ea necesită anumite investiții financiare, nu doar pentru lecții, dar și pentru materiale. Însă aceste cheltuieli se recuperează rapidă, deoarece sunt multe saloane de frumusețe care au nevoie de profesioniști.

Manager în activitatea de turism

Dacă ați călătorit deja suficient, cunoașteți cel puțin o limbă străină, iar în timpul liber navigați pe site-urile hotelurilor și de bilete de avion, visați la mări și corăbii, atunci alegeți turismul. Durata cursurilor de manager în activitatea de turism durează până la 3 luni. În această perioadă veți învăța despre sistemele de rezervări, despre regimurile de vize, despre specificul destinațiilor turistice din lume, bazele marketingului și despre trucuri psihologice în comunicarea cu clienții. Dacă veți fi norocos și vă veți angaja la o agenție de succes, veți putea călători gratis sau la jumătate de preț.

Babysitter

Copii dvs. sunt deja adolescenți independenți, însă vă aduceți aminte cu nostalgie de vremurile când erau mici îngerași. Desigur, a fost și greu, dar în schimb foarte interesant. În marele orașe sunt foarte multe familii unde părinții muncesc până târziu, iar bonele profesioniste sunt la mare căutare.

O doamnă babysitter inteligentă, cu experiență de creștere a propriilor copii, manierată, care dispune de cunoștințe de bază în medicină este visul oricărei familii. Dacă vă plac copiii și găsiți ușor limbă comună cu ei, încercați să faceți cursuri de babysitter. Este o perioadă scurtă de învățare, aproximativ o săptămână și include deprinderea cunoștințelor de bază pentru o asistentă medicală. Nu aveți nevoie de studii în medicină.

Barman

Mirosul de cafea, finețea spumei, denumirile exotice vă îmbie de dimineață. Unii savurează cafeaua de dimineață, alții primesc plăcere de la procesul de preparare. Dacă faceți parte din clanul amatorilor de cafea, încercați să transformați această plăcere într-o profesie. Cafeaua este de mult timp la modă și nu dorește să iasă din topuri.

Chiar și o maimuță poate apăsa pe butonul aparatului de cafea, însă pentru a fi un barman profesionist trebuie să cunoașteți tipurile de cafea, să puteți deosebi ristretto de espresso, să știți consistența spumei pentru latte și să puteți desena diferite ornamente.

Cursurile de barman, de obicei, se organizează de rețelele marilor localuri, iar cei mai buni ucenici pot fi chiar angajați. Cursul de bază durează una-două zile, dar un barman bun se desăvârșește toată viața.

Manager de depozit computerizat

Este una dintre cele mai solicitate meserii. Experții pieței muncii sunt siguri că aceasta va lua amploare. Astăzi depozitarea și logistica s-a transformat într-o ramură cu un nivel înalt de tehnologizarea de strictă evidență. Persoanele cărora le place ordinea și au abilități în tehnologiile digitale sunt la mare căutare.

Această meserie poate fi însușită în doar câteva luni. Dacă sunteți un fost contabil, veți fi de neprețuit.

Florăreasă

Acest lucru are nevoie de o abordare artistică, de dragoste față de frumos și de lipsă de alergii la polen. Această specialitate poate fi învățată în doar două-trei săptămâni.

După terminarea cursurilor veți ști sute de denumiri de flori și plante decorative, veți învăța să faceți buchete pentru mirese, aranjamente florale și să combinați culorile. Este o activitate interesantă și creativă.