7 lucruri pe care persoanele inteligente nu le fac niciodată

1. Nu le permit celor din jur să le afecteze starea de spirit.

Dacă stima de sine și starea de spirit depind de modul în care arătați pe fundalul altora, înseamnă că nu știți să vă bucurați de viață. Oamenii inteligenți se bucură de reușitele lor și nu le permit celor din jur să le umbrească această bucurie.

2. Nu uită.

Persoanele inteligente iartă, dar acest lucru nu înseamnă că uită. Iertarea înseamnă să uite de situațiile neplăcute, dar aceasta nu înseamnă că vinovatului i se va oferi o a doua șansă.

3. Nu tind spre ideal.

Dacă depunem eforturi pentru a obține perfecțiune absolută, vom avea parte doar de dezamăgire. De aceea persoanele inteligente se bucură pur și simplu de ceea ce au obținut.

4. Nu trăiesc cu gândul la trecut.

Persoanele inteligente sunt conștiente de faptul că succesul depinde, în mare măsură, de capacitatea de a pierde și de a-și continua calea. Dar acest lucru este destul de complicat atunci când continuați să vă agățați de greșelile vechi, deoarece trecutul se transformă în prezent și vă fură viitorul.

5. Nu se concentrează pe probleme.

Starea emoțională depinde de gândurile noastre. Când ne concentrăm doar asupra problemelor, ne încărcăm cu energie negativă. Persoanele inteligente nu se gândescla probleme, dar la rezolvarea lor.

6. Nu țin mânie.

Supărarea ne poate afecta foarte mult, de aceea persoanele inteligente încearcă să o evite cu orice preț.

7.  Știu să spună „nu”.  

Este foarte dificil să spunem cuvântul „nu”, dar acesta este un instrument foarte puternic pe care trebuie să știm să-l utilizăm. Refuzând să vă asumați noi obligații, veți avea timp să le îndepliniți pe pe cele existente.