7 lucruri neobservabile care le deranjează chiar și pe cele mai calme persoane

În fiecare zi avem parte de mici necazuri. Fie că deschidem incorect un pachet de ceai sau, după ce punem telefonul la încărcat, ne dăm seama de faptul că încărcătorul nu este introdus în priză și multe altele.

Următoarele lucruri le deranjează chiar și pe oamenii calmi.

Cozile din magazine. 

Atunci când ne grăbim, iar casierul se mișcă foarte încet, de parcă ar face-o intenționat. Sau cumpărătorul din față adresează întrebări stupide. Oamenii de știință au demonstrat faptul că 36% dintre oameni cred că au petrecut mai mult timp la coadă decât au făcut-o în realitate.

Cozile sunt inevitabile. Încercați să profitați la maximum de timpul Dumneavoastră citind o carte, citiți e-mailurile, răspundeți la mesaje etc.

Obiecte care sar pe mașina de spălat.

Obiectele care se află pe mașina de spălat ajung, din când în când, pe podea. Pentru a preveni acest lucru, chemați un meșter care va fixa mașina de spălat.

Trebuie să ajutați copilul să-și facă temele. 

Din cauza oboselii mamele țipă, se enervează, iar temele rămân neterminate. Părinții consideră că, dacă le vor controla temele copiilor, aceștia vor învăța mai bine. Dar cercetătorii de la universitățile Austin și Duke au dovedit că nu este chiar așa. Ajutorul părinților în clasele primare este inutil, iar în cele de liceu afectează chiar negativ rezultatele testelor.

Toată lumea se odihnește, iar Dumneavoastră lucrați. 

Soțul are o zi liberă, iar Dumneavoastră aveți un raport trimestrial? Prietenii vă trimit poze de la mare, iar Dumneavoastră nu aveți nicio clipă de răgaz? Pentru a vă relaxa folosiți aceste recomandări simple: respirați adânc, plimbați-vă, ascultați muzică bună sau meditați.

Imediat după ce calcați hainele albe le pătați cu fond de ten.

Pentru această situație există un singur sfat: folosiți fixatorul de machiaj și lăsați-l să se usuce.

Pentru a îndepărta fondul de ten de pe hainele albe picurați puțin peroxid de hidrogen pe pată, frecați și clătiți cu apă. Dacă produsul este deja absorbit în țesătură, încercați să folosiți detergent pentru pete ori săpun de rufe.

Cuvintele Dumneavoastră sunt devalorizate de cei din jur. 

Nici nu observăm cât de des cei dragi ne devalorizează cuvintele. O sunați pe mama ca să vorbiți puțin cu ea, dar primiți un astfel de răspuns: „Iarăși vrei să-mi aduci copilul în weekend?” Sau îi povestiți unui prieten despre dificultățile de la locul de muncă și auziți: „Aș vrea să am problemele tale”.

În asemenea cazuri este necesar să învățați cum să răspundeți la aceste cuvinte și să le explicați celor dragi cât de important este să accepte sentimentele altei persoane. Experții recomandă să nu încercăm să demonstrăm că avem dreptate, ci să explicăm că suntem oameni diferiți și fiecare acceptă situația în felul său.

Euforia lunii decembrie.

Sfârșitul lunii este o perioadă foarte agitată când toată lumea încearcă să încheie proiectele începute, să prezinte rapoarte etc.

Potrivit experților există o modalitate foarte simplă pe care toată lumea o neglijează: întocmirea listelor. Gândiți-vă la ceea ce este cu adevărat esențial să faceți înainte de termen.