7 lucruri din casă care te fac să te simți mereu obosit

Acasă este locul unde vrei să te întorci după o zi grea pentru a te relaxa. Pentru a avea o locuință confortabilă cumpărăm aparate de uz casnic, lenjerie de pat de înaltă calitate și alte lucruri plăcute ochiului.

Cu toate acestea, uneori locuința noastră devine obositoare. Iată care sunt obiectele și elementele decorative care ne pot afecta nivelul de activitate.

1. Fotografii cu ex.

Lucrurile care îți amintesc de relațiile anterioare pot afecta starea de spirit. Încercați să aruncați sau cel puțin să ascundeți într-o cutie fotografiile, cadourile și tot ceea ce vă întristează.

2. Pereții mov.

O paletă de culori aleasă corect vă poate umple de energie, îmbunătăți starea de spirit și crea atmosfera necesară.

Evitați culoarea mov deoarece stimulează activitatea creierului și, din această cauză, veți adormi mai greu. Pentru dormitor este mai bine să alegeți nuanțe de albastru deoarece ajută la relaxare.

3. Dezordinea.

După o zi grea ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să vii acasă și să faci curățenie. Dar un apartament dezordonat te obosește foarte mult.

4. Temperatura scăzută a aerului.

Temperatura scăzută din încăpere ne obosește. Conform studiilor, temperatura optimă pentru somn este de 15-20 ° C . De aceea, dacă în casă e rece, atunci vei fi tentat să dormi sau să te relaxezi.

5. Smartphone.

Telefoanele mobile au devenit o parte integrantă a vieții noastre. Cu toate acestea ar trebui să nu-l utilizați măcar cu o oră înainte de culcare deoarece veți adormi greu și veți avea un somn agitat.

6. Perdele trase.

Obosești pe parcursul zilei, dar nu poți adormi noaptea? Poate că este vorba despre lumina insuficientă. Oamenii de știință au analizat efectele luminii naturale asupra calității somnului. S-a dovedit că persoanele care lucrau în birouri luminoase dormeau cu 46 de minute mai mult pe noapte. Același principiu funcționează și în locuințele noastre: încercați să vă acoperiți ferestrele doar noaptea și bucurați-vă de soare în timpul zilei.

7. Tehnica defectată.

Un mixer defectat, un robinet care picură mereu sau o telecomandă cu butoane căzute ne afectează starea de spirit. Încercați să reparați obiectele defectate ori să renunțați la ele.