7 întrebări care, discutate la timp, pot salva viața copilului tău!

Curând, copiii noștri vor merge din nou la școală. Mulți dintre ei merg pentru prima dată și niciodată nu poți ști ce primejdii îi paște. Cum ne putem proteja copii de posibile pericole? Cum îi salvăm de situațiile de primejdie în care nu suntem în preajmă?

Specialiștii, au formulat o listă cu 7 întrebări care ar trebui discutate în prealabil cu copilul dumneavoastră.

Propuneți copiilor să participe la un joc interesant: veți pune întrebări și el (ea) va răspunde! Fii pregătit doar că unele răspunsuri ale copii vă pot surprinde!

Sunteți gata? Să începem!

Întrebarea numărul 1: Vei lua dulciuri de la o persoană necunoscută?


Răspuns corect: Este absolut interzis să iei bomboane sau alte dulciuri de la persoane necunoscute. Desigur, puteți să profitați ocazional de bunătatea unei bunici sau a unui vecin, dar nimic mai mult.

Întrebarea numărul 2: Un adult pe stradă îți cere ajutor. Îl vei ajuta?


Răspuns corect: într-o astfel de situație este necesar să îl refuzați și să plecați imediat.

Dacă o persoană are într-adevăr nevoie de ajutor, atunci poate apela la alți adulți și la poliție.

Întrebarea numărul 3: Veți merge în vizită la un prieten pe care tocmai l-ați cunoscut?


Răspuns corect: este interzis să mergeți în vizită la persoane necunoscute. Este interzis de a merge în ospețe la adulți, și la copii de aceeași vârstă.
Copilul poate refuza mereu, spunând că își așteaptă părinții care urmează să vină.

Întrebarea numărul 4: Ce vei face în cazul în care vei observa că ești urmărit?

Răspuns corect: trebuie să intri într-un supermarket, farmacie sau într-o altă instituție publică și să telefonezi imediat părinții.

Întrebarea numărul 5: Cum vei proceda dacă te vei pomeni înconjurat de o haită de câini?


Răspuns corect: trebuie să vă păstrați calmul și să nu priviți câinii în ochi, în caz contrar îi puteți provoca să vă atace.

Puteți distrage atenția câinilor aruncând ușor orice lucru deoparte și apoi treptat să vă îndepărtați de haită, dar fără a le arăta spatele.

Întrebarea numărul 6: Cum vei proceda dacă te vei pomeni într-o mulțime de oameni?

Răspuns corect: trebuie să te îndrepți spre margine. Nu trebuie să te miști împotriva gloatei. Dacă în preajmă este cineva cunoscut, îl poți ruga să te ia pe umeri.

Întrebarea numărul 7: Cum vei proceda dacă un străin te-a prins și nu te lasă? Răspuns corect: trebuie să atragi atenția altor persoane prin orice mijloace! Țipă, luptă, mușcă, smulge-te și fugi. Aceasta este una dintre acele situații în care nu trebuie să fii un copil ascultător! Învățați-l să strige „acesta nu este tatăl meu/aceasta nu este mama mea”, astfel încât ceilalți să nu creadă că copilul face doar isterie părinților săi.

Neapărat discutați cu copilul dvs. despre aceste măsuri de siguranță! De asemenea, aveți grijă ca fiul sau fiica dvs. să nu traverseze strada la culoarea roșie a semaforului și să aibă mereu bateria telefonului încărcată.

Ar fi bine să repetați împreună aceste situații neobișnuite și să le explicate că este bine să se ferească de alți adulți necunoscuți, și să se apare în toate modurile posibile.

Vă rugăm să împărtășiți și cu alți părinți această informație utilă. Acest lucru poate salva viața a mai mulți copii!