7 îngrășăminte naturale care stimulează creșterea și înflorirea plantelor de interior

Îngrășămintele pentru plantele de interior, în cazul când sunt potrivite – sunt secretul înfloririi abundente. Dacă nu fertilizați plantele, nici nu trebuie să așteptați ca ele să vă bucure prea des cu flori frumoase sau cu frunziș luxuriant de o culoare verde intens. Pe lângă aceasta, dacă plantele de interior au un deficit de nutrienți, ele se pot îmbolnăvi. De aceea, nu trebuie să ignorați sau să amânați prea mult fertilizarea plantelor. În acest scop cele mai eficiente și mai folositoare rămân a fi îngrășămintele naturale, care facilitează îngrijirea plantelor și înlocuiesc cu succes majoritatea produselor pentru fertilizarea plantelor din comerț.

Când trebuie să fertilizați plantele de interior

Fertilizați florile de cameră, atunci când acestea cresc. Respectiv în perioada de repaus (stare de latență) nu este nevoie să folosiți careva îngrășăminte pentru a fertiliza plantele. La majoritatea plantelor această perioadă începe din toamnă și se termină la sfârșitul iernii.

Fertilizarea plantelor

1. Cenușa

Cenușa de lemn este un îngrășământ natural excelent pentru prevenirea bolilor plantelor. Turnați peste 1 lingură de cenușă de lemn 1 litru de apă fierbinte și lăsați amestecul să se infuzeze timp de 1 săptămână. Periodic trebuie să scoateți capacul de pe recepient și să amestecați infuzia. Udați planta cu această infuzie o dată pe zi, timp de 10 zile, verificând în prealabil dacă solul este uscat.

2. Infuzia de usturoi

Usturoiul stimulează imunitatea plantelor, protejându-le de diverse boli. De asemenea, usturoiul stimulează creșterea și înflorirea orhideelor. Turnați peste 4-5 căței de usturoi 1 litru de apă clocotită și lăsați să se infuzeze timp de 20 de minute, după aceasta strecurați infuzia și lăsați-o să se răcească. Adăugați câte 1 lingură de infuzie în apă stătută și udați orice floare.

3. Cojile de ceapă

Cultivatorii experimentați de flori niciodată nu aruncă cojile de ceapă, deoarece știu că în acestea se conțin foarte mulți nutrienți: vitaminele C, PP, E, antioxidanți și altele. Decoctul preparat din cojile de ceapă distruge microflora patogenă și dăunătorii: acarieni, păduchi și afide.

Pentru a pregăti decoctul de coji de ceapă, trebuie să strângeți din timp cojile de ceapă și să le uscați. Puneți cojile de ceapă într-o cratiță și turnați peste ele apă caldă (pentru 1 parte de coji de ceapă aveți nevoie de 2 părți de apă). Puneți cratița pe foc și fiebeți cojile timp de 10 minute. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați să se infuzeze timp 1,5 ore. Strecurați tinctura după care folosiți-o!

Puteți vedea cum se prepară și se folosește infuzia din coji de ceapă din acest video:

4. Apa de acvariu

Datorită conținutului sporit de substanțe nutritive, apa moale din acvariu stimulează creșterea plantelor.

5. Zațul de cafea

Zațul de cafea va fi apreciat de plantele care preferă solul acid. De exemplu, hortensia în astfel de condiții va înflori foarte frumos. Amestecați acest îngrășământ cu solul din vas.

6. Apă minerală

Înainte de a uda planta cu apă minerală, citiți pe etichetă despre conținutul de calciu și magneziu din apă. Din păcate, nu toate plantele tolerează aceste substanțe. De exemplu hortensia și azalea. În plus acestă apă trebuie să fie stătută.

7. Decoctul de cartofi

Fierbeți cartofii curățați într-o cratiță emailată. Scurgeți apa și strecurați-o. Lăsați apa să se răcească și după aceasta udați florile. Nu păstrați această apă pentru următoarea hidratare. De fiecare dată pregătiți apa de cartofi din nou.

Important: Nu exagerați cu îngrășămintele. Excesul de nutrienți perturbează dezvoltarea și creșterea uniformă a plantelor și poate fi chiar și cauza îmbolnăvirii acestora. Numai dacă faceți totul corect, plantele vă vor bucura cu o creștere și o înflorire intensivă.