7 greșeli de curățenie care vor face ca eforturile Dumneavoastră să fie aproape nule

Oare cât de des ne gândim, atunci când facem curățenie, la unele obiecte care, la prima vedere, par curate? Dar, ignorând anumite obiecte sau zone din locuința noastră, le permitem microorganismelor să se înmulțească.

Echipa noastră vă propune, în continuare, o listă de obiecte din locuința noastră, pe care uităm, de obicei, să le curățăm.

1. Ignorați curățarea mașinii de spălat.

O mașină de spălat murdară contribuie la răspândirea bacteriilor și a sporilor de mucegai. Experții ne recomandă să curățăm mașina de spălat cel puțin o dată la 2 săptămâni, setând cea mai înaltă temperatură și adăugând produse speciale de curățare sau acid citric. O altă opțiune ar fi să spălați prosoapele de bumbac, turnând 100 ml de înălbitor în compartimentul pentru detergenți.

Pe lângă aceasta vă recomandăm să o spălați cu regularitate și nu uitați să o uscați bine între ciclurile de spălare. Cel mai dificil este să scăpați de petele de mucegaiu de pe garnitura de cauciuc.

2. Țineți peria de toaletă într-un vas ermetic.

Peria de toaletă este unul dintre cele mai murdare lucruri din casă. Numărul de bacterii poate fi redus semnificativ, dacă o veți usca și dezinfecta periodic. Un mediu închis ermetic este ideal pentru răspândirea germenilor, care se vor răspândi peste tot.

Puteți cumpăra o perie cu un suport special, care o va păstra mereu uscată sau să o țineți, ca în această imagine, 10 minute după utilizare.

3. Uitați să dezinfectați chiuveta.

De obicei îi acordăm atenție numai atunci când apare un miros neplăcut. Pentru a curăța și dezinfecta chiuveta, vă recomandăm să turnați peste noapte o lingură de bicarbonat și puțin oțet, iar dimineața clătiți cu apă clocotită sau cu apă caldă.

Această procedură va fi și mai eficientă, dacă o faceți după ce tăiați carne, curățați pește sau spălați multe legume.

4. Unul dintre cele mai murdare obiecte din casă este suportul pentru periuțele de dinți.

Periuța de dinți poate deveni o sursă de înmulțire a peste 100 de milioane de bacterii dăunătoare organismului. Pentru a reduce efectele nocive, nu le țineți chiar lângă chiuvetă, dar pe un raft deasupra acesteia. Nu se recomandă să acoperiți periuțele deoarece, într-un mediu bine închis, bacteriile se vor răspândi și mai repede. Dacă aveți posibilitatea să le țineți într-un dulap închis, vă recomandăm să o faceți.

Pentru a dezinfecta periuțele de dinți, țineți-le timp de 30 de secunde în apă de gură sau câteva minute în apă clocotită.

5. Folosiți apă rece în timpul curățeniei.

Dacă utilizați apă la temperatura camerei sau chiar rece în timp ce faceți curățenie, va scădea efectul detergenților utilizați. Temperatura ideală este mai mare cu 10 grade decât cea a camerei sau la fel de caldă.

6. Nu încărcați corect mașina de spălat vasele și nu o uscați după utilizare.

Mașina de spălat vase nu necesită o curățare frecventă, deoarece, atunci când o utilizați aproape zilnic, ea deja se curăță și se dezinfectează. Cu toate acestea, se recomandă ca aceasta să fie uscată bine, deoarece, în caz contrar, va apărea mucegai.

Un alt moment important este aranjarea farfuriilor în mașina de spălat. Experții ne recomandă să punem farfuriile în care au fost carbohidrați (cartofi, orez, paste) în mijloc, iar pe acelea  în care au fost proteine (carne, brânză, ouă) pe margini pentru a se spăla mai bine.

7. Uitați să curățați găurile de ventilație.

Acestea sunt destul de murdare, de aceea se recomandă să fie curățate o dată la 2 săptămâni. Pentru aceasta va trebui să scoateți și să spălați grila pentru ventilație, să o tratați cu oțet sau cu detergenți speciali și apoi să o ștergeți bine.