7 lucruri care ne demonstrează că Olanda este țara viitorului

Olanda este cunoscută deja de mai mult timp datorită proiectelor sale ambițioase.

Ari fi bine ca toate statele să ia exemplu de la această țară. Cel puțin în următoarele 7 realizări impresionante.

1. Aceasta este unica țară din lume în care nu există animale fără stăpân.

© damedeeso

Recent a fost confirmat în mod oficial că în Olanda nu au mai rămas pisici și câini abandonați. Autoritățile țării au realizat acest lucru fără a le provoca absolut nici un rău: animalele au propriile lor drepturi și persoanele care le maltratează sau le abandonează sunt pedepsite destul de aspru.

2. În Olanda au apărut piste pentru bicicliști și autostrăzi cu baterii solare.

© Solaroad

Proiectul numit SolaRoad a apărut ca urmare a eforturilor comune ale guvernului, industriei private și universităților. Prima parte a pistei a fost deschisă în 2015. Lungimea sa nu este mai mare de 100 de metri, iar acest lucru este deja un progres imens pentru construirea drumurilor viitorului. Ideea este că energia solară generată de drum este folosită pentru iluminarea străzilor, alimentarea automobilelor mecanice și electrice.

3. Stațiile de alimentare electrice se află la fiecare 50 de metri.

© kasto

Autoritățile țării au instalat stații de alimentare electrice care sunt foarte importante pentru cetățenii care folosesc mașinile de nouă generație.

4. În Olanda există un oraș în care nimeni nu folosește mașini.

© thecityfixbrasil.com

Orașul olandez Hauten a fost recunoscut ca fiind cel mai sigur loc din lume. La începutul anilor 1980, 4 000 de locuitori ai orașului au luat decizia strategică de a stimula utilizarea bicicletelor de către locuitorii orașului, dezobișnuindu-i treptat pe aceștia să renunțe la volanului mașinii.

5. Autoritățile țării introduc o interdicție treptată privind utilizarea vehiculelor cu carburanți.

© googleado.com

În 2025 guvernul olandez intenționează să interzică mașinile cu diesel și benzină. În plus Țările de Jos au eliminat taxele pentru mașinile personale cu surse alternative de combustibil, astfel acestea au devenit mult mai ieftine.

6. În această țară închisorile sunt închise.

© jpldesigns

În această țară s-a redus considerabil nivelul criminalității. Din 2009, din cauza lipsei infractorilor, au fost închise 19 închisori. Potrivit celor mai recente date, în țară există doar 163 de infractori la 100 000 de locuitori.

7. În Olanda există ecoducte: niște poduri speciale pentru animalele sălbatice.

© beeldbank

O altă misiune importantă a autorităților olandeze este protecția animalelor sălbatice. Pentru ca acestea să poată traversa autostrăzile fără a-și pune în pericol propria viață, au fost construite câteva poduri speciale care să le permită să se deplaseze în siguranță.