7 dovezi că bob-carre este cea mai bună tunsoare feminină

Se consideră că tunsoarea carre a fost inițiată de însăși regina Cleopatra, ea fiind și cea care a adus în modă părul scurt. În prezent, această tunsoare nu-și pierde din actualitate și din an în an intră în topul celor mai populare și elegante tunsori.

De ce, totuși, place atât de mult femeilor de orice vârstă?

1. Se potrivește oricărei forme a feței

Pentru fiecare formă a feței e posibil de ales un tip ideal de tunsoare carre:

  • Forma ovală a feței – orice tip de carre.
  • Față rotundă – un carre gradat, cu volum în creștet și cu șuvițele din față mai lungi.
  • Față pătrată – un carre cu breton oblic, tăietura laterală mai jos de pomeți.
  • Față triunghiulară – un carre cu șuvițele din față alungite și ondulate.
  • Față dreptunghiulară – un carre alungit în față și gradat în spate.

2. Există multe tipuri de carre

Încă un motiv pentru care această tunsoare este atât de populară: poate fi întinsă sau cu volum, cu breton drept sau oblic, fără breton, cu tăietură dreaptă sau oblică, scurtă de tot sau alungită. Diversitatea nu are hotare.

3. Tunsoarea are volum chiar și pentru părul subțire

Această tunsoare arată excelent și pe părul des și suplu, dar și pe cel fără volum și subțire. Stiliștii recomandă alegerea unei lungimi a părului fie până la lobul urechii, fie până la bărbie, astfel părul va părea mai greu și mai sănătos.

4. Te ajută se economisești timp pe coafat

Deși se crede că părul scurt este mai greu de coafat decât părul lung, dacă este să însumăm timpul pentru spălat, uscare și coafare, atunci reiese că o tunsoare bob-carre îți permite să economisești timp considerabil.

5. Această tunsoare întinerește

Stiliștii consideră că tunsorile de tip bob-carre sunt cele care întineresc cel mai mult. Așa că dacă ai puțin peste 30, sau 40, 50, atunci încearcă această metodă de întinerire, atât de accesibilă ca preț.

6. Previne despicarea firelor de păr

Să-ți tunzi părul este un fapt pozitiv pentru sănătatea firului de păr. Acesta crește mai repede, arată mai sănătos, nu mai ai probleme cu firele despicate. Tunsoarea este mereu frumoasă și îngrijită.

7. E simplu să-ți faci o coafură ce îți conferă feminitate

Dacă te tunzi scurt, băiețește, atunci nu vei reuși să-și răsucești frumos șuvițele. Dacă părul e mult prea lung, atunci coafatul e epuizant, iar efectul e de scurtă durată. În schimb, o tunsoare carre este exact ceea ce îți trebuie pentru a te bucura de o coafură feminină și rezistentă ceva timp. Pentru o coafură cocktail sau pentru niște bucle hollywoodiene vei avea nevoie de doar 10 minute.