7 detalii din viața germanilor despre care veți spune: „Am avea și noi nevoie de astfel de lucruri”

Majoritatea țărilor are reguli de conduită, care le-ar putea destul de ciudate străinilor. Nici Germania nu face excepție.

Am studiat blogurile și legile germane și acum știm cu exactitate cum ar trebui să ne comportăm în această țară.

Nu se merge desculț prin casă. 

Indiferent de temperatura de afară, ei poartă întotdeauna încălțăminte prin casă. Pot fi papuci, adidași sau pantofi. Sunt nevoiți să poarte încălțăminte deoarece podeaua este foarte rece. Prin urmare nu refuzați papuci atunci când vi se oferă.

Această regulă nerostită este uneori valabilă și în cazul în care picioarele nu ating pământul. Un trecător, când a văzut într-un cărucior un copil desculț a exclamat: „Cum așa? Nu are încălțăminte?” Chiar dacă temperatura de afară era de + 37°С.

Administrația poate refuza înregistrarea copilului, dacă părinții aleg un nume ciudat pentru el.

Pentru a înregistra copilul părinții trimit o cerere la biroul local de înregistrare Standesamt cu numele ales. Dacă numele pare ciudat, atunci cererea poate fi respinsă. Și, din moment ce re-aplicarea este destul de costisitoare, germanii preferă să le dea copiilor nume tradiționale.

Se interzice spălarea mașinilor acasă. 

În majoritatea regiunilor din Germania este interzis să vă spălați mașina în locuri neechipate deoarece apa murdară pătrunde în pământ și afectează natura. De aceea există spălătorii cu autoservire.

Când începe sezonul consumă foarte multe legume.

Toamna apar foarte multe legume pe care germanii le adaugă la toate felurile de mâncare. Organizează și sărbători speciale pentru legume precum Kohlfahrt („plimbarea cu varza”) care presupune plimbări prin mediul rural, jocuri, mâncare și dansuri.

Pe autostradă nu aveți voie să vă opriți ori să rămâneți fără combustibil.

Pe unele autostrăzi nu există limită de viteză maximă. Cu toate acestea motoretele, bicicletele și alte vehicule care nu pot depăși viteza de 60 km / h nu au voie să circule pe aici.

În plus, orice oprire pe autostradă care nu are legătură cu o avarie a mașinii este interzisă. Dacă vi se termină combustibilul, puteți face plinul la fiecare 40-60 km.

Nu au voie să petreacă mult timp în casele de vacanță.   

Locuitorii Germaniei sunt membri ai unui parteneriat horticol care stabilește niște reguli speciale. Nu au voie să construiască „palate”. Aceste case trebuie să aibă o suprafață de 24 m 2 și sunt echipate astfel încât nimeni să nu poată sta mult timp aici. Cauza principală este lipsa unui sistem de prevenire a incendiilor. Din motive de securitate este interzis să rămâneți aici după ora 22.

Suprafața medie a unui teren este de 3 acri, dintre care o treime este pentru cultivarea fructelor și pomușoarelor, o treime pentru legume, iar restul teritoriului este pentru zona de recreere. Nu se permite cultivarea copacilor înalți, săparea piscinelor sau plantarea unui lot întreg de cartofi. Chiar și pentru a instala un grătar va trebui să negociați cu vecinii. Persoanele care nu respectă aceste reguli sunt expulzate din parteneriat.

Puteți primi amenzi usturătoare pentru insultă.

Pedeapsa pentru insultă este inclusă în Codul penal al țării. În funcție de tipul de încălcare, aceasta poate fi o amendă usturătoare sau chiar închisoare de până la 1 an. Există amenzi și pentru diverse gesturi mai puțin decente. Dacă, de exemplu, veți arăta limba, riscați o amendă de 150 de euro, dacă veți roti degetul în zona tâmplei – 750 de euro. Suma penalității poate ajunge și la 4.000 de euro.