7 detalii din viața femeilor din Coreea de Nord care ne vor face să conștientizăm faptul că femeile noastre trăiesc în paradis

De multe ori avem impresia că viața femeilor este mai dificilă decât a bărbaților. Mai ales dacă este vorba despre carieră. Sau că, în genere, viața noastră, a tuturor, este dificlă.

Dar depinde cu cine o comparăm. Am putea, spre exemplu, să facem comparație cu o țară precum Coreea de Nord. Să vedem cum o duc femeile în această țară.

Serviciul militar este obligatoriu și pentru femei.

Coreea de Nord consideră că trebuie să fie pregătită mereu să lupte cu inamicii. Serviciul militar este obligatoriu și pentru femei și durează 7 ani. Din 2015 toate domnișoarele care au împlinit 18 sunt înrolate în armata nord-coreeană.

Condițiile din armată sunt foarte dificile.

Căsătoria.

Fetele se pot căsători, conform legii, doar după serviciul militar, adică nu mai devreme de 25 de ani. Nunțile sunt cam la fel, se îmbracă în haine tradiționale, merg la primărie unde semnează, apoi depun flori la Monumentul Kim Il Sung. Și cam atât.

Îngrijirea personală.

Pentru mulți ar putea fi un  adevărat șoc, dar în Coreea de Nord toate frizeriile sunt de stat și toate tunsorile sunt la fel, de obicei Carre. Dacă nu se supun, riscă să fie arestate.

Nu au voie să utilizeze prea multe produse cosmetice. Toată lumea trebuie să arate aproape la fel, nimeni să nu iasă în evidență.

Comunicarea.

În această țară nu există internet, iar rețelele sociale sunt privite cu ochi răi, o creație a lumii occidentale. Deși există telefoane mobile, acestea nu sunt conectate la internet.

Femeile întrețin familia.

Bărbații din Coreea de Nord sunt obligați, prin lege, să slujească țării și câștigă foarte puțin. Iar femeile sunt cele care întrețin familia, pe lângă nenumăratele griji pe care le mai au.

Femeile lucrează foarte mult.

În Coreea de Nord există doar o zi liberă, duminica. În restul zilelor toți lucrează foarte mult. Se pot odihni doar când este ziua de naștere a foștilor lideri ai țării (de exemplu, Kim Ir-sen) când sunt 4-5 zile în care nu merg la muncă, dar la paradă (acest lucru este obligatoriu). În fiecare zi, înainte și după muncă, femeile ascultă informații politice aproximativ 1 oră despre cât de bun este liderul lor. Din nou este obligatoriu. Astfel, la locul de muncă trebuie să stea, în loc de 8 ore + 1 oră la prânz, 11 ore.

Călătoriile.

Fiecare persoană vrea să se mai relaxeze, să călătorească. Dar femeile din Coreea de Nord, pentru a călători în afara țării, au nevoie de permisiunea conducerii partidului, trebuie să explice care este scopul călătoriei. De pe aeroportul Phenian există, la moment, un singur zbor, spre Beijing.