7 detalii ale cabinelor de probă, care vă vor determina să ieșiți din magazin cu cel puțin o achiziție

Pentru mulți dintre noi cumpărăturile sunt o modalitate de relaxare. Este plăcut să facem o plimbare prin magazine, să alegem haine și să le probăm pentru a vedea cum ne stă într-o ținută nouă. Dar v-ați gândit vreodată la strategiile de marketing care ne determină să cumpărăm mai multe lucruri?

Vizitatorii care folosesc cabinele e probă sunt de 7 ori mai predispuși să cumpere decât cei care nu intră în ele. Pe lângă aceasta, dacă vânzătorul i-a oferit ajutor clientului, atunci există o mare probabilitate ca acesta să cumpere este mult mai mare.

Vă propunem să aflați în continuare cât este de importantă amenajarea cabinei de probă și care sunt detaliile care acționează cel mai mult asupra noastră, obligându-ne să cumpărăm.

Oglinda.

Aceasta trebuie să fie suficient de mare pentru ca vizitatorii să se poată vedea. În unele magazine se folosesc oglinzi care întind imaginea, persoanele arată mai înalte și mai suple decât sunt în realitate, iar hainele par să se potrivească mai bine.

Podeaua.

În magazinele mai scumpe podeaua este, de obicei, acoperită cu mochetă, care este mult mai plăcută și, acest fapt, crește probabilitatea unei achiziții.

Magazinele care nu au mochetă pe întreaga zonă de vânzare încearcă să ofere confort clienților în cabinele de probă, deoarece o podea caldă este mult mai plăcută decât faianța rece. Atât căldură, cât și senzația de confort vor crea senzația că nu trebuie să vă grăbiți nicăieri.

Cârlige și umerașe.

Clientul trebuie să se gândească unde să pună hainele pe care intenționează să le probeze cât și propriile lucruri. Este destul de enervant atunci când trebuie să pierdeți timpul încercând să puneți câteva umerașe pe 2 cârlige mici.

Curățenia.

Este dificil să ne relaxăm atunci când ne gândim cum să facem ca să nu călcăm peste gunoiul sau praful de pe podea. Într-un magazin care se respectă curățenia este la cel mai înalt nivel deoarece dezordinea creează automat impresia că mărfurile din magazin nu sunt noi.

Cabină de probă fără oglindă.

Lipsa unei oglinzi în cabina de probă nu este un detaliu deranjant mai ales că există și un motiv pentru aceasta: cumpărătorul este obligat să iasă din cabina de probă pentru a se uita într-o oglindă mare unde îl întâlnește pe vânzător care îi spune cât de bine i se potrivește haina aleasă. Vă amintiți, cu siguranță, de faptul că atunci când interacționați cu vânzătorul crește probabilitatea de a?

Apropo, ați observat că în magazine există puține oglinzi? De regulă trebuie să le căutați și apoi să mergeți din nou în cabina de probă. Nici acest lucru nu este o coincidență, deoarece vânzătorul așteaptă exact acest lucru de la cumpărător.

Lumina.

Este, probabil, cel mai important detaliu din cabinele de probă. Lumina trebuie să fie puternică, dar totodată moale și caldă și să nu arate unele imperfecțiuni ale siluetei vizitatorilor.

În cabinele de probă în care există și iluminare frontală (suficient de caldă și plăcută), lucrurile stau cu totul altfel. Aici nu cad umbre pe fața și pe corpul cumpărătorului, care se poate concentra ca să-și aleagă haine.

Butonul pentru chemarea vânzătorului.

Acesta apare tot mai frecvent în magazine, deoarece cumpărătorul poate cere să i se aducă o altă mărime fără a ieși din cabina de probă.