7 culori în vestimentație care îmbătrânesc chipul unei femei.

Oare toate culorile înfrumusețează o femeie la orice vârstă? Din păcate nu. Există câteva nuanțe de culori care sunt nemiloase cu modificările legate de vârstă, subliniază tenul nesănătos, oboseala și accentuează chiar și cele mai mici imperfecțiuni. Desigur, totul este individual. Una și aceeași nuanță la femei diferite va arăta diferit, dar tendințele generale pot fi totuși urmărite. Iată care sunt culorile ce necesită o abordare specială, deoarece au tendința de a îmbătrâni aspectul unei femei:

1. Bordo închis

Aceasta este o nuanță foarte nobilă, care nu se potrivește oricui. Chiar dacă o fată de aproximativ 20 de ani își îmbrăcă o rochie în această culoare, va îmbătrâni imediat vizual cu 5 ani. Dacă la 20 de ani o astfel de creștere a anilor nu arată critic, atunci după 30 de ani este mai bine să fiți atente când alegeți hainele în această nuanță.

2. Mov închis

În primul rând, această culoare în sine este întunecată și mohorâtă. În al doilea rând, culoarea mov este destul de dificil de combinat și este potrivită, în principiu, unui procent mic de femei. Ei bine, dacă primele două puncte nu sunt suficiente, atunci iată încă unul – această nuanță subliniază foarte des un ten nesănătos și toate imperfecțiunile pielii, fie că este vorba de vânătăi sub ochi sau riduri mici.

3. Culoarea de mlaștină sau verde întunecat

Aceeași poveste ca în majoritatea nuanțelor întunecate. De asemenea, această nuanță nu va trece peste toate schimbările legate de vârstă și neapărat le va sublinia.

4. Maro întunecat

O nuanță mohorâtă, ce nu poate avantaja orice doamnă. Chiar atunci când îi acordați atenția necesară, culoarea ar putea arăta bine doar într-un set cu alte lucruri, combinat într-un mod iscusit.

Pentru a nu risca, este mai bine să preferați nuanțele mai deschise în această gamă de culori, cum ar fi cafeaua cu lapte sau bej.

5. Culoarea neagră 

Adorata noastră culoare neagră, cu regret, dar intră și ea în acest grup de culori „nedorite”. Dacă aveți puțin peste 40 de ani, atunci este mai bine să abandonați predominanța hainelor negre în garderobă, deoarece această culoare nu numai că slăbește, dar vă adaugă și vârstă.

Desigur, acest fapt nu înseamnă că lucrurile în nuanțe negre nu ar trebui să fie deloc prezente în garderobă. Trebuie să fie. Acesta este un element clasic și de bază. Dar aici este mai bine să refuzați seturile complet realizate în această culoare, așa-numitul total black. Chiar ar trebui să renunțați și la bluze și cămăși de culoarea neagră (acele haine care sunt cât mai aproape de față).

Ar fi mai bine să fie pantaloni sau fuste în culori negre. Desigur și accesoriile cu negru (pantofi și genți) vor înfrumuseța o femeie la orice vârstă. Numaidecât diluați culoarea neagră cu nuanțe mai deschise, cele ce împrospătează imaginea – negru + alb, negru + bej sau pudră.

6. Roz intens

Rozul intens, precum și alte nuanțe de neon, de fapt este cea mai neconvenabilă alegere pentru o femeie după 40 de ani. Cel mai des arată fără gust și ieftin (cu excepția cazului în care nu sunteți un stilist înnăscut, ce poate combina orice cu măiestrie). În plus, această nuanță atrage prea multă atenție către față și arată de prost gust.

7. Gri

Culoarea în sine este foarte frumoasă și nobilă, dar trebuie diluată și reîmprospătată cu altă culoare. În caz contrar, există un mare risc de a vă transforma în acel „șoricel gri” și chiar va accentua tenul nesănătos.

Desigur, știm cu toții că culoarea cenușie adesea accentuează oboseală aspectului și subliniază toate imperfecțiunile pielii. Asigurați-vă că o combinați cu o nuanță mai proaspătă și folosiți-vă de accente sau accesorii luminoase.

Chiar ar trebui să eliminați aceste culori pe deplin din dulap? 

Nu, nu este necesar. Toate aceste culori, desigur, pot rămâne în garderoba unei femei după 40 de ani. Dar este mai bine dacă sunt prezentate sub formă de mici detalii – de exemplu, genți sau curele. Sau va fi partea de jos al ansamblului – fustă sau pantaloni.

Încercați să evitați:  

1. Ținutele care sunt create complet într-una dintre aceste culori.

2. Lucrurile în aceste nuanțe, cât mai aproape de față – eșarfe, bluze și cămăși, rochii sub gât, etc.

Notă: Diluați imaginea întunecată cu nuanțe deschise și cămăși deschise.

Regulile principale: 

1. Este de dorit să îndepărtați aceste culori cât mai departe de față (nu ar trebui să fie, de exemplu, bluze sau eșarfe).

2. Nu supraîncărcați imaginea cu aceste culori – nu alcătuiți întregul set într-o culoare.

Combinați lucrurile cu gust și înțelepciune și rămâneți frumoase la orice vârstă!

Ce culori în vestimentație preferați să purtați? În lista de astăzi sunt culorile dvs preferate? Veți schimba opinia după ce ați făcut cunoștință cu aceste reguli?