7 cele mai bune sfaturi de autoapărare pe care le recomandă un profesionist

Un renumit maestru în sport ne recomandă câteva tehnici de autoapărare care pot fi de folos unei femei în cazul în care este atacată de un răufăcător.

Echipa noastră a selectat cele mai eficiente și mai ușor de reținut tehnici pentru diferite situații. Orice femeie le va putea executa indiferent de înălțimea și greutatea adversarului.

1. Pentru început rețineți locurile vulnerabile

Nu are importanță cât este de mare și de puternic adversarul din fața dvs. Oricine poate fi dezechilibrat dacă veți ține minte aceste zone slabe. Cele mai importante sunt ochii, nasul, gâtul,  pieptul, genunchii și zona genitală.

Puteți fi atacată din orice parte, dar pentru a fi convinsă că îl veți învinge pe atacator 100%, trebuie să rețineți cele mai eficiente procedee pentru aceste zone.

2. Cele mai eficiente și simple tehnici

Unul dintre cele mai bune procedee care va face orice gigant să strige și să cadă în genunchi este apucarea încheieturii. Cu o mână apucați mezinul și inelarul adversarului, cu alta degetul mijlociu și arătătorul. Depărtați-le la maxim și îndoiți mâna în sus.

Dacă nu puteți apuca mâna adversarului, loviți-l cu degetul sau cu pumnul în zona dintre clavicule sau în mărul lui Adam. În acest mod îl veți dezechilibra pe inamic, el se va apuca de gât și mult timp nu își va putea reveni.

Cel mai evident loc pentru atac sau lovitură cu mâna este zona genitală. Anume aici vă învață să loviți în primul rând la orice lecție de autoapărare.

Lovitura în această zonă practic îl paralizează pe adversar, iar atât timp cât el va sta blocat, dvs. veți reuși să fugiți.

3. Dacă ați fost atacată din față

Dacă ați fost atacată din față și nu puteți ridica mâinile, faceți următorul lucru: mișcați și puneți mâinile în lacăt în zona bazinului, acest lucru va crea suficientă împotrivire între dvs. și răufăcător.

După care loviți-l cu toată puterea cu fruntea în nas. De la lovitură adversarul se va îndepărta. Acum loviți cu genunchiul în zona inginală.

Dacă adversarul nu este prea aproape, adică puteți să vă apărați, folosiți baza palmei. Îndreptați mâna dreaptă, iar cu baza mâinii drepte printr-o manevră bruscă loviți adversarul în bărbie sau nas. Apoi loviți cu genunchiul în zona genitală.

Astfel, adversarul va fi dezorientat și nu va putea să se miște mult timp.

4. Cum să vă eliberați mâinile

Puteți să vă eliberați ușor dintr-un blocaj, dacă veți ține minte despre regula „degetului mare”: rotiți mâna în direcția degetului mare al atacatorului.

Dacă mâinile dvs. au fost apucate strâns, rotiți printr-o mișcare rapidă încheietura în direcția degetului mare. Mâna atacatorului va fi în partea de jos și apoi trageți brusc mâna spre sine.

5. Dacă ați fost atacată de la spate

Deseori infractorii atacă din spate, deoarece mâinile victimei vor fi fixate astfel încât ea nu le va putea mișca.

Pentru a scăpa din această situație, aplecați-vă rapid în spate și încercați să-l loviți cu ceafa. Dacă nu reușiți, nu vă întristați: scopul nostru a fost ca adversarul să pună un picior în față.

Acum aplecați-vă rapid în jos, apucați-l de piciorul din față și trageți-l spre sine. În acest timp centrul de greutate al atacatorului se va deplasa și nu vă va fi dificil să-l doborâți la pământ chiar și pe cel mai mare atacator.

6. Dacă s-a apropiat de dvs. și v-a apucat dintr-o parte

Lovitura cu cotul este una dintre cele mai periculoase lovituri în toate genurile de arte marțiale. Această lovitură se aplică dacă ați fost atacată dintr-o parte.

Printr-o mișcare pe diagonală loviți adversarul în zona tâmplei, în maxilar sau în nas. După lovitură atacatorul se va clătina spre spate. Acum loviți cu cotul în burtă sau piept.

  • Loviturile cu cotul sunt atât de puternice încât vor părea o zguduitură puternică pentru orice adversar.

7. Dacă ați fost strânsă la perete

Deseori adversarul încearcă să strângă victima în colț sau să o pună la perete. În acest caz este momentul potrivit să vă aduceți aminte de locurile vulnerabile și în funcție de poziție să loviți într-unul din ele.

  • Dacă ambele mâini ale atacatorului sunt ridicate, îndreptați palmele și printr-o mișcare bruscă loviți în subraț.
  • Dacă este lăsată doar o mână, atunci există șansa să loviți atacatorul în piept, maxilar sau în gât.
  • Unul dintre cele mai eficiente și puternice procedee este lovitura cu capul. Așezați-vă puțin pentru a fi mai jos de atacator. Apoi printr-o mișcare bruscă săriți lovindu-l cu fruntea în maxilar. Această tehnică îl va dezorienta pe atacator și veți avea posibilitate să fugiți.