7 cele mai bune filme despre femei celebre

Istoria este bogată de oameni celebri care au făcut atât de mult pentru umanitate. Printre ei sunt multe reprezentante ale genului „slab”. Am pregătit 7 filme ale căror subiecte sunt biografiile unor femei puternice și renumite din toate timpurile.

1. Jackie, 2016

Regizorul filmului, Pablo Larrain a acceptat să înceapă filmările doar cu condiția că rolul principal va fi jucat de Natalie Portman. Este un film despre Jackline Kennedy care a fost prima doamnă a Statelor Unite ale Americii în anii 60 și icoana stilului din acele timpuri. În film este relatată moartea soțului, John Kennedy, așa cum o vede ea. După acest eveniment, viața ei se întoarce cu susul în jos, însă Jackie trebuie să lupte atât cu sine, cât și cu membrii guvernării.

2. Frida, 2002

Este un film biografic despre cea mai renumită artistă a Mexicului, Frida Kahlo. La 18 ani a suferit un accident teribil consecințele căruia nu i-au permis să-și trăiască viața din plin. Nepoatei lui Frida i-a plăcut atât de mult filmul încât i-a dăruit lui Salma Hayek, care a jucat rolul principal, bijuteriile artistei.

3. La vie en rose, 2007

Filmul este dedicat lui Edith Piaf, o renumită cântăreață franceză care s-a născut în sărăcie, dar a reușit să aibă succes și să devină legendă. Marion Cotillard, care a jucat rolul principal, a fost nevoită să-și taie părul și să-și radă sprâncenele pentru avea un machiaj exact ca al personajului real. Dar ea nu a mers la astfel de sacrificii în zadar, deoarece a fost premiată la „Oscar” drept cea mai bună actriță.

4. The Iron Lady, 2011

Acest film arată viața celei mai renumite femei politician din lume – Margaret Thatcher. Acțiunea se desfășoară din perioada până a deveni prim-ministrul Marii Britanii și până la bătrânețe. Însăși „doamna de fier”, inițial a refuzat să privească filmul despre sine, iar după aceea a zis că Meryl Streep nu a intrat în pielea personajului.

5. Prințesa Diana, 2003

Prințesa Diana a cucerit inimile a milioane de oameni din toată lumea și a fost cea mai celebră femeie din vremea sa. După divorțul său cu prințul Charles, toți încearcă să găsească răspunsul la întrebarea cine i-a furat inima prințesei. Povestea sa de dragoste cu cardiochirurgul pakistanez este numită „dragostea vieții ei”. Dar ce simte cu adevărat însăși Diana?

6. Coco înainte de Chanel, 2009

Filmul ne relatează despre evenimentele care au avut loc până a deveni un designer vestimentar recunoscut internațional. Ea încă nu crease renumita mică rochie neagră. Telespectatorii află care a fost prețul pe care ea l-a plătit pentru popularitatea sa. Rolul principal a fost interpretat de Audrey Tautou.

7. Jeanne d’Arc, 1999

În acest film este prezentată o fată de 19 ani care comandă o armată întreagă și este gata să facă orice pentru țara sa. Însă Jeanne d’Arc este luată ostatic și ea a fost învinuită de erezie. Datorită puterii sale interioare ea încearcă să se lupte până la capăt.

Aceste femei nu doar au intrat în istorie, dar au scris-o. Rezervați-vă o seară pentru vizionarea unuia dintre aceste filme.