7 capcane în timpul călătoriei: cum suntem înșelați în hoteluri!

Înaintea mult așteptatei vacanțe orice turist studiază toate aspectele ce țin de călătoria sa. Dar adesea este greu să-ți dai seama de unele lucruri, căci businessul hotelier are propriile secrete pe care preferă să nu le facă cunoscute clienților.

Reacții pozitive făcute la comandă

Căutând reacțiile clienților despre hoteluri, fiți pregătiți de faptul că o bună parte dintre acestea sunt făcute la comandă. Asta se referă atât la publicitate, cât și la reclamă negativă făcută de concurenți. Rețineți că internetul nu este de încredere în astfel de cazuri, optați pentru hoteluri pe care vi le recomandă persoane concrete care au fost cazate acolo.

Personalul

Personalul hotelier trebuie tratat cu respect. Gândiți-vă că o menajeră supărată ar putea curăța vasul de veceu cu periuța dvs. de dinți sau să vă folosească hainele și alte lucruri personale. Nu trebuie să vă creați iluzii privind schimbarea zilnică a lenjeriei de pat: de multe ori ea pur și simplu se întoarce pe fața cealaltă și e schimbată abia după reclamația clientului.

Să știți că până și în cele mai luxoase hoteluri menajerele fură lucrurile clienților. Cele mai experimentate fac următorul truc: ascund lucrul dorit într-un loc greu accesibil din cameră. Dacă clientul se plânge pe dispariția sa, menajera îl găsește în mod miraculos și i-l întoarce ca și când clientul l-ar fi pus acolo. În cazul în care clientul pleacă, uitând de acel obiect, menajera și-l ia.

Ghidul șiret

Puneți la îndoială tot ce spune ghidul. Acești oameni niciodată nu ratează ocazia de a câștiga un ban pe spatele clientului. Nu ascultați când ghidul vă recomandă un oarecare restaurant sau local: probabil proprietarii îi oferă bani pentru publicitate. Același lucru e valabil și în cazul recomandărilor pentru shopping. De asemenea ghidul încearcă să vândă cât mai multe excursii în prima zi, căci în zilele următoarele șansele sale scad considerabil.

Mini-bar

Verificați mereu conținutul mini-barului în prima zi de cazare. S-ar putea ca de acolo să dispară anumite produse, pe care evident va trebuie să le achitați dvs. Totodată nu sunt rare cazurile când în mini-bar sunt produse cu termen de valabilitate expirat.

Deservirea

Evitați să dați haine de calitate la spălătoria hotelului. Calitatea acestui serviciu lasă mult de dorit, astfel încât ați putea chiar pierde iremediabil o haină preferată. Vesela este un alt subiect controversat: optați pentru veselă de unică folosință, căci vesela hotelului de cele mai multe ori pur și simplu se clătește cu apă.

Dispariția bagajelor

Drumul până la aeroport are anumite riscuri, unele chiar șocante. În unele țări taximetriștii ascund în portbagaj copii mici, care în timpul deplasării deschid bagajele și extrag de acolo lucrurile prețioase. O astfel de dispariție practic nu poate fi identificată imediat, de aceea fapta rămâne nepedepsită. O soluție ar fi înfășurarea valizei cu folie de plastic, iar lucrurile prețioase în general se recomandă să le purtați mereu alături de dvs.