6 semne ce denotă faptul că este timpul să încheiați o prietenie.

Prietenia joacă un rol importat în viața noastră socială și personală. Adesea, anume prietenii se pot dovedi a fi acei oameni de care îi îngrijim cel mai mult. Din păcate, nu întotdeauna se merită efortul. Compania unui om apropiat poate fi devastatoare. Principalul este să recunoaștem acest lucru la timp. Iată care sunt acele semne ce ne dau de știre că relația trebuie încheiată:

1. Prietenia se transformă într-o competiție.

Împărtășirea realizărilor și bucuria de succesele celorlalți este un lucru normal. Dar întâlnirile tradiționale de weekend nu ar trebui să se transforme într-un târg de vanitate. Dacă vă pregătiți pentru următoarea întâlnire o scurtă listă a realizărilor dvs, poate că ceva a mers prost. În caz de eșec, un prieten adevărat ar trebui să-și sprijine prietenul, dar nu să se afirme pe cont propriu. În caz contrar, acest lucru afectează negativ stima de sine și înțelegerea pașnică.

2. Prietenul este gelos.

Poziția “sau eu sau el” pare mai mult sau mai puțin adecvată într-un grup la grădiniță. Când și anii școlari deja sunt în trecut, astfel de ultimatumuri, gelozia și încercările de a controla totul, arată cel puțin ciudat. Aveți tot dreptul să aveți relații atât în dragoste cât și în prietenie. Dacă un tovarăș nu înțelege acest lucru, este mai sigur să opriți comunicarea.

3. Vă obligă să jucați în ”tăcerea totală”.

Relațiile de prietenie sau de dragoste sunt bune și productive atunci când există un parteneriat cu drepturi depline. În același timp, dați și primiți în proporții egale – nu este vorba doar de lucruri materiale. Dacă în toate discuțiile interlocutorul aproape tot timpul vorbește despre ceea ce este interesant pentru el, iar dvs doar dați din cap și nu vă lasă să spuneți măcar o vorbă, acest lucru este normal într-un singur caz: atunci, când sunteți la un psiholog și interlocutorul nu vă este un prieten, ci client.

4. Împărtășiți doar vestea proastă.

Prietenia, ca și căsnicia, este concepută pentru a fi împreună și la bine și la rău. Când începeți unul altuia să vă împărtășiți doar vestea proastă, păstrând vestea bună pentru altcineva, această relație nu funcționează destul de bine. S-ar putea să vă fie frică să împărtășiți momentele fericite, deoarece acest lucru va fi urmat de critici, depreciere, încercare de competiție. Este un indiciu foarte clar că este timpul să puneți punct acestei prietenii.

5. Prietenul dvs pălăvrăgește mult.

Între discutarea cunoștințelor comune și critica lor se află o prăpastie profundă. Dacă unui prieten îi place să ”spele oasele” cuiva, să vorbească despre secrete neplăcute, să găsească defecte inexistente, merită să vă gândiți dacă puteți avea încredere în el. Există un risc mare ca secretele dvs să fie împărtășite în tot orașul, într-o formă distorsionată.

6. După o întâlnire cu un prieten nu vă simțiți încurajat, ci devastat.

Într-o relație există tot felul de lucruri, dar, în general, aceasta ar trebui mai degrabă să vă motiveze și să vă susțină. Dacă prietenia s-a transformat într-o forțare și vă țineți de ea numai din cauza sentimentelor nostalgice, este timpul să o opriți.

Cum credeți, cât de important este să opriți o relație de prietenie care deja nu vă motivează? Așteptăm cu drag comentariile dvs.