6 reguli importante de știut atunci când îți alegi parfumul potrivit

Cum trebuie să vă alegeți o rochie sau o altă haină, puteți învață din mai multe site-uri locale sau internaționale. Dar cum să vă alegeți aroma sau parfumul potrivit, veți găsi mai puțină informație. Mulți sunt de părerea că nu este nimic dificil în această artă, dar totuși este o sarcină la fel de importantă ca îngrijirea corectă a tenului și trebuie neapărat însușită. Faceți acest lucru în cazul în care vă doriți, să vă simțiți confortabil atât dvs., cât și cei din jur cu aroma pe care o purtați. Cum să alegeți corect parfumul? Sunt doar câteva reguli pe care puteți să le rețineți foarte ușor. Iată câteva dintre ele.

1. Timpul de afară contează foarte mult

Prognoza meteo este ghidul de acțiune cel mai important. În funcție de timpul de afară alegeți și parfumul corespunzător.

În perioada caldă a anului sunt mai potrivite aromele ușoare, florale, proaspete sau citrice.

În perioada rece a anului parfumurile pot fi mai „puternice”. Pot fi arome lemnoase, dulci, condimentate cu scorțișoară, ciocolată, cafea. Pe timp de vară aceste mirosuri sunt sufocante atât pentru dvs., cât și pentru cei din jur. Însă iarna sunt perfecte.

Desigur există și arome universale care pot fi aplicate pe parcursul întregului an. Printre ele se numără Coco Eau de Parfum, Chanel; Journey Woman, Amouage; Miss Dior Absolutely Blooming, Dior; Gucci Guilty Platinum, Gucci; Boss The Scent, Hugo Boss și altele asemănătoare.

2. Nu uitați de perioada zilei

Este foarte important la ce oră a zilei aplicați parfumul. Dimineața și ziua optați pentru aromele ușoare, spre exemplu, citrice, florale sau deodorante și ape de toaletă. Pentru seară puteți aplica arome mai puternice cu un buchet mai bogat sau mai intense.

3. Aplicați parfumul când sunteți singură și acasă

Regulile de etichetă presupun că parfumul nu trebuie să fie aplicat (împrospătat) în locurile publice, la birou sau chiar într-o toaletă publică. Asta chiar dacă multe companii produc parfumuri în testere mici, care sunt comod de păstrat într-o geantă de dame. Aroma se aplică acasă, doar o singură dată, după care puteți ieși afară.

Reguli de aplicare a parfumului în funcție de locul public în care vă veți afla.

Deoarece am vorbit de locurile publice unde vom purta o aromă, vă vom povesti despre regulile care trebuie să le respectați în aceste locuri. Este foarte important să alegeți parfumul potrivit.

4. Parfum pentru teatru, cinema și expoziții

Conform unor norme „nescrise” pentru aceste evenimente se potrivesc aromele rafinate și nu cele intense sau sufocante. Fiți atente cu aromele intense. Pentru locurile publice selecte, cum ar fi teatrul sau expozițiile se potrivesc parfumurile clasice: Chanel Nr. 5, Miss Dior, Guerlain Shalimar. Aceste arome se aplică doar câte 1-2 picături.

5. Arome pentru recepții sau cine festive

Întrucât multe evenimente presupun și recepții, aici nu sunt binevenite aromele sofisticate și stridente, care îi vor deranja pe cei prezenți la eveniment să aleagă și să guste din bucate. Aromele dulcegi sau condimentate sunt la fel nedorite. Pentru astfel de evenimente cel mai bine se potrivesc aromele rafinate, de seară, spre exemplu, Amber Musk, Aerin; Orris & Sandalwood, Jo Malone; Dans tes Dras, Editions de Parfums Frederic Malle; My Burberry Festive, Burberry; Aromatics in Black, Clinique.

6. Pentru conferințe sau ședințe de lucru

Ședințele de lucru și alte activități de acest gen au loc în încăperi mici, unde de regulă se adună mulți oameni, iar dacă fiecare dintre participanți va purta un parfum cu note puternice în sală va fi un miros insuportabil. Folosiți pentru astfel de evenimente niște arome neutre și nu veți greși. Dintre aromele proaspete fac parte și Green Tea, Elizabeth Arden, Molecule 1 de la Escentric Molecules, parfumul Clean. Nu uitați că și aceste parfumuri ușoare trebuie aplicate moderat.

Parfumul pe care îl purtați poate spune multe despre personalitatea dvs. Aroma ajută oamenii să-și  formeze o părere despre cine și cum sunteți. Parfumul este cartea dvs. de vizită.