6 reguli și modele de corectare a formei sprâncenelor astfel încât să arăți mai tânără

Odată cu trecerea timpului se rărește nu doar podoaba capilară, dar și genele și sprâncenele. Desigur nu veți mai avea sprâncene bogate ca în tinerețe, de aceea trebuie să pensați sprâncenele corect în funcție de vârstă și de formă.

Astăzi vom vorbi despre sprâncene, despre pensarea lor corectă care poate înfrumuseța sau urâți chipul dvs. Forma sprâncenelor se alege în funcție de tipul feței. Dacă nu cunoașteți ce formă a feței aveți, atunci aflați imediat, deoarece de aceasta depinde forma sprâncenelor, tunsoarea și machiajul.

Față pătrată

Dacă aveți acest tip de față, atunci sprâncenele trebuie să aibă o formă rotunjită. Mijlocul curbei trebuie să fie exact deasupra mijlocului ochiului sau mai aproape de colțul exterior al ochiului.

Înainte de pensare pieptănați sprâncenele de sus în jos și corectați forma atât în partea de sus, cât și în cea de jos.

Față alungită

În acest caz este importantă lungimea corectă a părului. Aveți nevoie de un creion. Puneți vârful creionului pe partea laterală a nasului și trasați o linie imaginară până la colțul exterior al ochiului. Locul care se va intersecta cu osul de deasupra sprâncenei va fi punctul maxim al lungimii sprâncenelor. Puteți să le alungiți cu un creion sau să le scurtați.

Față triunghiulară

Forma lată și bărbia ascuțită are nevoie de o abordare corespunzătoare în alegerea formei sprâncenelor. Acestea vor putea echilibra ambele părți ale feței și să le facă armonioase. Sprâncenele trebuie să fie nici prea dese și prea late, să se termine la colțul exterior al ochiului. Trebuie să scăpați neapărat de firele în plus. Puteți folosi un gel special pentru a obține sprâncene mai îngrijite.

Față rotundă

Pentru acest tip de față trebuie să se evite sprâncenele drepte. Aveți nevoie de curbe. De aceea, trebuie să le pensați în zona colțului exterior al ochiului. Puteți avea niște sprâncene mai frumoase cu ajutorul unui machiaj mai luminos. .

Reguli pentru pensarea corectă a sprâncenelor.

  1. Marcați, în prealabil,  firele de prisos cu ajutorul unui creion alb.
  2. Linia sprâncenelor nu trebuie să fie coborâtă, de altfel pleoapele se vor îngusta și privirea va părea inexpresivă.
  3. Sprâncenele mari pot fi corectate optând pentru o lățime corectă.
  4. Evitați sprâncenele prea drepte și exacte.
  5. Dacă veți vopsi bine sprâncenele și veți face curba expresivă, veți alungi vizual fața.
  6. La o vârstă înaintată evitați sprâncenele prea groase și prea expresive.
  7. Forma sprâncenelor în formă de curbă va lumina și va întineri fața.

Urmați aceste sfaturi și veți arăta perfect la orice vârstă.