6 reguli de conduită pe care le încalcă fiecare al doilea invitat la nuntă

Nunta este cel mai frumos moment din viața unui cuplu.

Dar știați că există anumite reguli de conduită pe care trebuie să le respectăm atunci când suntem invitați la acest eveniment? Trebuie să atragem atenția la detalii subtile precum alegerea ținutei, a încălțămintei, a manichiurii etc.

Iată care sunt regulile de conduită pe care le încalcă fiecare al doilea invitat la nuntă.

Evitați manichiura extravagantă.

Pe lângă faptul că ar trebui să evităm să purtăm rochii albe când suntem invitate la o nuntă și unii consideră că această regulă este valabilă și pentru manichiură. Dar iată ce spune expertul Britney Boyce: „Singurul detaliu alb pe care îl recomandăm invitatelor sunt unghiile. Albul este o opțiune îngrijită și neutră, astfel nu veți încălca nicio regulă.” O manichiură simplă este cea mai buna alegere.

Unghiile prea lungi și strălucitoare la fel nu sunt cea mai bună alegere. Dacă mireasa dorește o nuntă în stil gotic, atunci oja neagră va fi potrivită, dar în cazul în care nunta este tradițională, veți arăta ca „vrăjitoarea cea rea”.

Una dintre regulile principale este să nu atrageți atenția asupra Dumneavoastră de aceea ar fi bine ca unghiile lungi și roșii să fie lăsate pentru un alt eveniment.

Nu purtați haine prea îndrăznețe.

Rochia Juliei Roberts din filmul „Pretty Woman” este superbă, dar este un exemplu a ceea ce nu trebuie să purtăm la o nuntă. Culoarea roșie atrage atenția, iar umerii dezgoliți și decolteul adânc sunt mai potrivite pentru alte situații.

Stilista Giulia Sabatino mai subliniază că fustele mini, rochiile din plasă și hainele mulate sunt mai potrivite pentru un club de noapte decât pentru o nuntă.

Evitați țesăturile care se șifonează. 

Pentru a arăta bine în fotografie stiliștii recomandă să optăm pentru rochii în nuanțe de verde, turcoaz și coral care arată foarte bine. Dacă aveți peste 50 de ani, atunci este mai bine să evitați culorile pastelate. Din același motiv bărbații nu ar trebui să poarte sacouri gri.

Și ar fi bine să evitați țesăturile care se șifonează. Chiar și în zilele cele mai călduroase ar fi bine să evitați hainele de in, iar pe cele de mătase se vor vedea petele de transpirație.

Evitați lucrurile pe care le purtați în fiecare zi.

Chiar dacă nu există un cod vestimentar, ar fi bine ca bărbații să lase acasă blugii, tricourile, pantalonii scurți și adidașii. Giulia Sabatino consideră că este o idee bună ca bărbații să poarte sacou și cravată, „Veți demonstra respect față de miri”.

Nu purtați bijuterii mari.

Bijuteriile cu pietre mari sunt interzise la nuntă. Apropo, ar trebui să fiți atente la paiete deoarece nunta este o sărbătoare a eleganței, nu trebuie să arătați ca o minge disco.

Evitați încălțămintea extravagantă. 

Poate părea puțin prea îndrăzneț, dar regulile moderne le permit femeilor să poarte adidași la nuntă (chiar și mireasa îi poate purta).

Dacă nunta este în sezonul rece? Aici este important să luați în considerare codul vestimentar. Dacă este una oficială, este mai bine să alegeți pantofi mai eleganți. Dacă nunta este mai lejeră, optați pentru cizme sau botine. Însă pantofii împodobiți cu strasuri sau cu platformă uriașă ar trebui lăsați acasă.

Cadouri și urări pentru tinerii căsătoriți.

Merită să întrebați cuplul ce cadouri ar dori să primească. Dacă există o listă de cadouri, încercați să țineți cont de ea.

Ar trebui să pregătiți în avans discursul de felicitare.