6 reguli ciudate ale familiei regale, care sunt de neînțeles pentru noi

Întreaga lume urmărește viața Elisabetei a II-a și a familiei sale care dictează tendințele modei și ale etichetei. Însă unele dintre acestea sunt destul de stranii pentru oamenii obișnuiți.

Să vedem în continuare care sunt acestea.

1. De ce Kate și William nu se țin de mână?

La nivel formal nu există nicio regulă care ar interzice acest lucru. Cu toate acestea, familia britanică se conduce după o etichetă strictă, potrivit căreia afișarea publică a sentimentelor este inadecvată. De aceea Kate și William nu se țin mâna, nu se îmbrățișează și nu se sărută în public deoarece sunt mai aproape de tron și trebuie să aibă un comportament corespunzător.

În timp ce ducesa de Sussex Meghan și prințul Harry, dimpotrivă, sunt surprinși adesea îmbrățișându-se ori ținându-se de mână, deși ar trebui să țină cont și ei de aceste reguli, dar, deoarece sunt abia pe locul al șaselea, comportamentul lor nu este într-atât de important.

2. De ce regina se îmbracă întotdeauna în haine de culori aprinse?

Regina Elisabeta a II-a se distinge prin ținutele sale de culori aprinse, dar aceasta nu înseamnă că regina este pasionată de aceste culori. Conform regulilor regina trebuie să se observe din mulțime pentru ca oamenii să o poată vedea cu ușurință și să spună: „Am văzut-o pe regină!”

În garderoba Majestății Sale este prezentă și culoare neagră, dar este folosită exclusiv pentru doliu.

3. De ce membrii familiei regale au doar prenume?

La momentul actual familia regală este într-atât de renumită în întreaga lume, încât nu are nevoie de nume de familie. În mod tradițional au doar prenume și titluri, chiar dacă au un nume de familie: Mountbatten-Windsor.

4. De ce ducesele poartă clutch?

Codul vestimentar regal conține nu doar reguli privind vestimentația, ci și accesoriile. Ducesele poartă mereu un clutch, care se asortează cu ținuta și care le-ar permite să dea mână cu o altă persoană sau, dimpotrivă, să evite acest lucru, dacă ține gentuța cu ambele mâini. Pe lângă aceasta clutch-ul mai are funcția de a evita situațiile jenante: ar putea, spre exemplu, acoperi decolteul.

5. De ce regina nu cedează tronul unei persoane mai tinere?   

Puterea este transferată unui alt membru al familiei doar în cazul abdicării sau stingerii actualului monarh. Conform decretului reginei, dacă ea va fi în viață la vârsta de 95 de ani, puterea se va transfera fiului său Charles.

6. De ce prințul George poartă doar pantaloni scurți?

Monarhii britanici au o tradiție conform căreia pantalonii scurți sunt un articol vestimentar obligatoriu pentru băieței. Prin urmare, indiferent de sezon, prințul George este obligat să poarte pantaloni scurți. După vârsta de 8 ani au voie deja să poarte pantaloni.

De ce Harry s-a căsătorit atât de repede cu Meghan?

Înainte de Meghan, prințul Harry a avut o relație care a durat 7 ani, a fost împreună cu Chelsea Davy. Cu toate acestea, din anumite motive, monarhul britanic nu s-a grăbit să se căsătorească cu ea.

Dar întrebarea noastră este de ce s-a căsătorit atât de repede cu Meghan? Există mai multe explicații.

În primul rând, conform unora, nunta a fost grăbită din cauza stării prințului Filip. Toată lumea era îngrijorată de faptul că bunicul nu ar fi putut participa la nunta nepotului său.

Al doilea motiv este că nunțile regale se desfășoară, de obicei, primăvara, deoarece în iunie Majestatea Sa își sărbătorește ziua de naștere, iar din august până în octombrie regina se află, de obicei, în Scoția.

Un al treilea motiv ar putea fi dragostea puternică dintre cei doi.