6 motive științifice, care explică de ce copii născuți în luna octombrie sunt cu adevărat deosebiți

Această lună, pe timpuri era asociată cu revoluția bolșevică, iar astăzi – cu decorațiunile de Halloween, dovleci și fantome, dar pentru mamele viitoare, copilul născut în luna octombrie – este un dar deosebit, scrie Motherly.

Iată de ce copiii născuți în luna octombrie sunt atât de speciali:

1. Pot deveni sportivi foarte buni

Studiile au demonstrat că, copiii născuți în luna octombrie cel mai probabil vor deveni vedete ale sportului. Studiul efectual în anul 2014, privind rezistența și forța a demonstrat ”că elevii din școli care s-au născut în octombrie, au fost mai puternici decât cei născuți în alte luni (înafară de septembrie și noiembrie)”.

Există o părere că acest lucru se datorează efectelor prenatale ale vitaminei D, iar cercetătorii consideră că, copiii născuți în luna octombrie trebuie să fie înscriși în secțiile sportive.

„Copiii născuți în emisfera de nord toamna au o masă osoasă și musculară mai mare” – a menționat dr. Gavin Sandershok, de la Centrul pentru Sport și Științe Fizice de la Universitatea din Essex, într-un interviu acordat revistei New York.

„Sunt mai puternici, mai ageri și au un potențial mult mai mare decât colegii lor”.

2. Ei pot deveni președinți

În această lună s-au născut cei mai mulți președinți americani, de aceea trebuie să fiți pregătit că copilul dvs poate avea abilități politice. Poate anume copilul dvs va fi următorul John Adams, Rutherford Haze, Chester Alan Arthur, Theodore Roosevelt, Dwight D. Eisenhower sau Jimmy Carter. Apropo, Hillary Clinton s-a născut la fel în luna octombrie.

3. Acești copii se nasc foarte rar în ultima zi a lunii

Copiii din luna octombrie nu se nasc de Halloween. Se pare că există ceva în această sărbătoare plină de mister și grozăvie, din cauza căreia nu au loc nașteri ”spontane”, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale.

Experții sugerează că mamele, subconștient nu doresc ca ziua copilului lor să provoace asociații negative.

4. De mai multe ori ajung la aniversarea a 100 de ani

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago în anul 2011, oamenii născuți în luna octombrie ”au o probabilitate semnificativ mai mare de a trăi până la 100 de ani în comparație cu cei născuți în aprilie.”

5. Au un risc mai mic de boli cardiovasculare

Într-un studiu recent, s-a constatat că, copiii născuți în luna octombrie au riscuri mult mai mici de a suferi de boli cardiovasculare. Da, cei născuți în octombrie, de regulă, au o inimă sănătoasă, deci nu este surprinzător că sunt longevivi.

6. Au o stare de sănătate mintală foarte bună

Cercetătorii au demonstrat că printre oamenii născuți în luna octombrie este un număr mult mai mic de sinucideri, specificând faptul că, copii născuți în octombrie au o sănătate mintală foarte bună. Din punct de vedere al dezvoltării fizice și psihice, cei născuți în luna octombrie – sunt foarte norocoși!