6 motive pentru care chiar trebuie să ai în garderoba ta o rochie-cămașă

Senzual! Asta e prima ce-ți vine în minte când vezi o domnișoară îmbrăcată în cămașă bărbătească.

Probabil că anume acest efect a inspirat-o pe Coco Chanel să creeze modelul care a devenit cunoscut în întreaga lume ca “rochie-cămașă”. Acest model de rochii a cucerit inimile a milioane de femei de toate vârstele și continuă să fie pe val până în ziua de azi.

Rochia-cămașă: evoluție și divertisment

Coco Chanel avea un simț estetic perfect și simțea feminitatea până în măduva oaselor. Ea înțelegea bine că ținuta unei femei adevărate este:

  • finețe

  • eleganță

  • rafinament

  • simplitate cuceritoare

  • linii perfecte

  • naturalețe

Sigur că în ultimii 100 de ani modelele au trecut prin metamorfoze importante, însă ideea de bază a rochiei-cămașă a rămas neschimbată: croială liberă, materiale ușoare și un rând de nasturi în față.

Astăzi acest tip de rochii nu mai sunt încadrate atât de strict în ideea de cămașă clasică. Modelele sunt foarte diverse, lungimea, croiala, stilul, culoarea – toate acestea sunt într-un sortiment foarte bogat, iar femeile își pot găsi rochii-cămașă pentru orice eveniment, stil și circumstanțe.

Totuși un element important al oricărei rochii-cămașă este calitatea. Doar o rochie elegantă, cu o croială perfect, care se așează perfect pe corp va crea o ținută de excepție.

Cu ce asortăm rochia-cămașă

Rochia-cămașă este acel element vestimentar care vă poate crea o ținută exclusivă. Iată doar câteva moduri în care ați putea să o asortați.

Pentru ieșire în parc: rochie până la genunchi sau puțin mai scurtă, fără mâneci. O centură lată și o pereche de sandale vor completa grațios imaginea dvs. Dacă vremea e răcoroasă puteți îmbrăca și o pereche de blugi.

Pentru călătorii: o rochie-cămașă din bumbac sau mătase, de lungime medie, asortată cu o pălărie misterioasă, accesorii rafinate și o pereche de încălțăminte comodă: mocasini sau pantofi.

Pentru serviciu la birou: câteva elemente în stil military ar fi foarte potrivite. Rochia-cămașă va arăta perfect în combinație cu accesorii originale: colier, brățară sau cercei.

Pentru evenimente speciale: rochia-cămașă de lungime maxi e cea mai bună alegere. Completați ținuta cu o pereche de pantofi sau sandale fine, gentuță-clutch, cercei lungi eleganți și o brățară sau lănțișor nobil.

După cum vedeți rochiile-cămașă sunt universale și foarte practice. Tot ce vă rămâne să faceți este să alegeți culoarea și stofa potrivită și modelul care să se înscrie armonios în stilul dvs.

Frumusețe, eleganță și confort – de ce altceva mai are nevoie femeia din ziua de azi ca să se simtă bine?