6 modalități simple de a curăța computerul de praf și murdărie

Praful este unul din principalii dușmani ai computerului nostru. Deși încercăm să-l menținem cât mai curat, computerul atrage praf din aer, ceea ce împiedică funcționarea lui, iar dvs. strănutați foarte des.

Fasingur.info a adunat câteva sfaturi despre cum să curățați mai simplu computerul de praf și murdărie.

1. Ștergerea ecranului

Deseori praful de pe ecranul computerului sau a laptopului se șterge cu hârtie și prosoape aspre. Însă în acest caz, pe  ecran se lipesc bucăți mici de hârtie care cad și nimeresc pe tastatură. Mai mult, hârtia și țesătura groasă lasă urme pe ecran și pot să-l zgârie.

Cele mai potrivite pentru curățarea ecranului sunt șervețelele din microfibră. Acestea înlătură bine praful, nu lasă urme și nu zgârie ecranul.

2. Înlăturarea murdăriei de pe hardware

Nu folosiți produse care conțin alcool, amoniac sau acetonă. Acestea sunt substanțe agresive care pot șterge vopseaua de pe taste și pot deteriora ecranul, în special dacă are un strat protector.

Pentru a pregăti o soluție universală în condiții de casă, trebuie să amestecați oțet alb cu apă în proporții egale. Umeziți șervețelul cu această soluție și ștergeți suprafața necesară.

3. Înlăturarea zgârieturilor

Folosiți puțină pastă de dinți pentru a șterge zgârietura. Nu folosiți pastă gel, ea nu va avea efect. Nu folosiți pastă de dinți cu particule abrazive sau de înălbire.

  • Aplicați pasta de dinți pe zgârietură cu ajutorul microfibrei sau a unei pânze moi.
  • Lăsați pasta de dinți să se usuce, apoi ștergeți-o cu o pânză umedă.

4. Suflarea prafului

Murdăria și praful  de pe claviatură poate fi ușor înlăturat cu ajutorul obișnuitului uscător de păr. Cu ajutorul acestuia puteți sufla praful din unitatea de sistem.

  • Deconectați computerul și scoateți cablurile
  • Scoateți părțile laterale cu ajutorul unei șurubelnițe
  • Suflați praful cu jetul de aer rece al uscătorului

5. Îndepărtarea prafului din locurile greu accesibile

Folosiți un irigator pară medicinal pentru a îndepărta praful din locurile greu accesibile. Cu ajutorul acesteia puteți sufla praful de pe cooler din unitatea de sistem. Folosiți un irigator de cel puțin 0.4 litri, deoarece cele mai mici nu vor sufla suficient.

Pentru a îndepărta praful puteți folosi și un simplu aspirator. Atunci când faceți curățenie prin casă, curățați tastatura și unitatea de sistem.

6. Curățarea tastelor claviaturii și șoricelului

Iată o metodă foarte simplă de curățare a șoricelului și a tastelor de murdărie.

  • Amestecați în proporții egale oțet alb și apă. Înmuiați în această soluție un șervețel din microfibră și scurgeți-l.
  • Luați orice instrument lat și subțire, de exemplu, cuțitul pentru pâine sau o riglă și acoperiți vârful cu șervețel.
  • Îndepărtați murdăria de pe taste.