6 metode eficiente care vă vor ajuta să uscați repede lenjeria

În timpul verii spălarea rufelor este o adevărată plăcere: soarele le usucă foarte repede și peste un scurt timp le puteți aranja în șifonier. Iarnă însă este puțin mai problematic. Dacă nu aveți o mașină de uscat rufe, chiar este o problemă, deoarece hainele rămân umede prea mult și capătă miros de mucegai.

Unica alternativă poate ar fi să vă cumpărați un uscător? Acest aparat este fără îndoială foarte comod și eficient, dar este, de asemenea, și foarte scump.

Noi însă cunoaștem câteva metode eficiente care, sperăm, vă vor fi de mare ajutor!

Acestea sunt 6 metode destul de simple: poate unele le-ați încercat deja, dar aceste metode împreună vă vor garanta o uscare perfectă a hainelor chiar și în timpul iernii!

1. Uscați rufele într-o cameră ventilată.

Chiar dacă vântul este rece, acesta ajută totuși la uscarea hainelor evitând stagnarea umidității. Dacă aveți posibilitate, uscați hainele pe un suport și într-o cameră cu ferestre deschise. În cel mult două ore, ele vor fi perfect uscate!

2. Utilizați o aerotermă. 

Aerul este esențial pentru o bună uscare: dacă nu aveți ferestre, puteți folosi un ventilator sau, chiar mai bine, o aerotermă.

3. Puneți suportul lângă dezumidificator. 

Apa care rămâne în haine provoacă mirosul urât. Pentru a preveni acest lucru, puneți suportul în apropierea dezumidificatorului, care va elimina excesul de apă și va usca rapid rufele.

4. Centrifugați de 2 ori.

Nu se recomandă în cazul hainelor foarte delicate, dar este excelent în cazul prosoapelor sau al halatelor de baie. Această metodă vă va ajuta să uscați hainele mult mai repede.

5. Puneți suportul de uscat lângă o sursă de căldură. 

Căldura evaporă umezeala: puneți rufele ude alături de calorifer, sobă sau cămin.

6. Folosiți orez.

Orezul este excelent pentru absorbția excesului de umiditate. Umpleți niște pungi cu orez și puneți-le în încăperea unde uscați hainele. Veți rămâne uimită de rezultat.