6 lucruri ce e bine de făcut, imediat ce vă cazați într-o cameră de hotel!

Pe timp de vară mulți oameni pleacă din orașe la locuri de odihnă. De cele mai multe ori ei se cazează în hoteluri, iar noi astăzi vă prezentăm câteva recomandări pentru astfel de cazuri. Pentru a avea o odihnă plăcută, urmați aceste sfaturi.

1. Verificați securitatea

Asta e cel mai important. Verificați starea ușii și a lacătului, asigurați-vă că acesta nu e defect. Dacă aveți safeu în cameră, asigurați-vă că acesta e funcțional și puteți păstra în el lucrurile valoroase.

În cazul în care călătoriți de unul singur, anunțați despre asta personalul hotelului și, odată ajunși la destinație, anunțați pe cineva apropiat că ați ajuns cu bine și sunteți în regulă.

2. Verificați locurile greu accesibile

Reprezentanții hotelului ar trebui să facă ordine în orice cameră, cu toate acestea ar fi bine să faceți și o verificare.

Verificați camera și mai ales baia, asigurați-vă că coșul de gunoi este gol și vasul de veceu este perfect curat, iar foștii locatari nu v-au lăsat “surprize”.

Nu uitați să ștergeți telecomanda cu un șervețel antibacterian. Cercetările demonstrează că anume telecomanda este cel mai murdar obiect dintr-o cameră de hotel.

3. Asigurați-vă că în cameră nu există oaspeți nepoftiți, cum ar fi gândaci, păianjeni, furnici etc.

4. Planificați în detaliu fiecare zi

Pentru a savura concediul la maxim, planificați în detaliu fiecare zi a călătoriei. Aflați orarul și rutele autobuselor, adresele și programul de lucru al localurilor, drumul cel mai scurt spre plajă etc.

Studiați amenajarea camerei în care vă cazați: așezarea mobilierului, a prizelor, a lămpilor, a frigiderului etc.

Înainte de a merge la somn memorați exact locul întrerupătorului, astfel încât în cazul în care vă treziți noaptea să nu căutați în întuneric calea spre veceu.

Verificați deșteptătorul din camera de hotel, asigurați-vă că acesta e funcțional și că ora e indicată corect.

5. Inspirați mai adânc

Imediat ce vă cazați aerisiți bine camera, căci probabil acolo tocmai s-a făcut curățenie și a rămas miros de detergenți. În plus aerul închis poate provoca dureri de cap și tulburări de somn.

Imediat după asta consumați un pahar de apă: după o călătorie îndelungată s-ar putea să fiți deshidratați.

Rețineți: în cameră trebuie să fie neapărat apă potabilă proaspătă.

6. Exprimați-vă nemulțumirea

Nu vă jenați să le faceți observații angajaților hotelului pentru lucrurile care vă deranjează. Remarcile dvs. îi vor ajuta să crească nivelul de confort în hotel, inclusiv pentru ceilalți locatari.

Principalul scop al personalului hotelier este să asigure confortul clienților. Dacă dvs. nu vă exprimați nemulțumirea, cum ar putea afla ei că ceva nu este în regulă? Acesta în nici un caz nu e semn de obrăznicie, ci o practică normală, benefică pentru toată lumea.

Ați avea ceva de adăugat la această listă? Ce neajunsuri ați mai găsit în hoteluri?