6 lucruri murdare din casă pe care le neglijăm atunci când facem curățenie

Orice persoană își dorește o casă curată și ordonată, cu o atmosferă plăcută și primitoare.

Dar când facem curățenie în locuința nostră, neglijăm, de multe ori, unele lucruri care nu par a fi murdare.

Iată care sunt aceste șase lucruri cărora ar trebui să le acordăm o atenție specială.

Plantele.

Îngrijirea plantelor de interior nu include doar udarea și fertilizarea, dar și curățarea lor periodică, deoarece praful se adună pe frunzele lor. Ștergeți-le regulat cu o cârpă umedă sau cu o perie moale.

Garniturile de cauciuc ale frigiderului.

Când ați șters ultima dată garniturile de cauciuc de pe ușa frigiderului și a congelatorului? Umiditatea care se acumulează pe aceste garnituri de cauciuc duce la formarea mucegaiului. Pentru a evita acest lucru, ștergeți-le în mod regulat cu o cârpă umedă și apoi cu una uscată.

Cablurile și prelungitoarele. 

Nu uitați nici de ele, deoarece se adună praf, iar cele din bucătărie merită o atenție specială, deoarece, pe lângă praf, se mai adună și grăsime.

Sertarele.

De foarte multe ori ștergem doar suprafețele și uităm de interiorul sertarelor. Se recomandă ca o dată pe lună să ștergeți praful, deoarece hainele și alte obiecte își vor pierde prospețimea și vor căpăta un miros neplăcut.

Ușile.

Curățați cu atenție ușile, chiar și în locurile puțin accesibile. În plus, nu uitați să ștergeți mânerele ușilor, deoarece acolo se acumulează foarte multă murdărie.

Obiectele mici.

Nu uitați, de fiecare dată când faceți curățenie, de suportul pentru periuțele de dinți, mânerul frigiderului, ghivecele plantelor de interior, telecomanda și întrerupătoarele.