6 inovații interesante și moderne pentru vopsirea părului în șuvițe la modă în acest an

O femeie modernă poate fi numită cea care se străduie să fie în pas cu moda și cu bun gust. Unul dintre elementele principale ale unei femei moderne este podoaba capilară. Designerii de hair-styling susțin că în acest an va fi în top vopsirea părului în șuvițe de diferite nuanțe.

Stiliștii au obosit de vopsitul monocrom, deoarece este plictisitor și mai puțin interesant. Plus, nu fiecare femeie îndrăznește să-și schimbe culoarea părului în totalitate.

Pe când vopsirea în șuvițe vă va permite să țineți pasul cu moda și să faceți o schimbare ușoară de imagine. Un alt avantaj este că această tehnică conferă volum părului, împrospătează culoarea feței și subliniază calitățile.

Sfatul nostru este ca înainte de a face schimbarea să vă adresați unui hair-stylist pentru a determina care este cea mai potrivită tehnică și culoare pentru dvs.

Ce înseamnă vopsirea în șuvițe?

Probabil această tehnică se înțelege ce înseamnă din însăși denumirea ei. Cu ajutorul acestei tehnici se vopsesc doar unele părți ale părului, șuvițe mai subțiri sau groase.

De asemenea, această tehnică presupune combinarea profesionistă a părului vopsit cu cel nevopsit.

Saloanele de frumusețe, de obicei, utilizează două tehnici de bază de aplicare a vopselei:

 • cu ajutorul unei căciulițe speciale care are mici găuri pentru firele de păr
 • cu ajutorul foliei de aluminiu sau hârtie lucioasă.

Căciulița se folosește exclusiv pentru părul scurt. Aceasta va putea separa chiar și cele mai subțiri șuvițe pentru a le vopsi.

Care sunt avantajele și dezavantajele vopsirii în șuvițe 

Avantaje

 • părul este vopsit doar parțial și este păstrat aspectul natural al acestuia
 • coafura devine mai vie fără a vopsi tot părupl
 • părul poate fi lăsat maxim nevopsit
 • această tehnică nu are limite de vârstă
 • revopsirea părului se face o dată la 2-3 luni
 • maschează firele albe
 • conferă volum și aspect modern

Dezavantaje

 • este dificil de realizat în condiții de casă. Este necesar un profesionist
 • procedura durează și constă din câteva etape
 • pentru a avea un păr vopsit frumos sunt necesare anumite cheltuieli. Trebuie să utilizați produse cosmetice speciale, să faceți măști etc.
 • vopsirea în șuvițe este interzisă dacă de curând l-ați vopsit cu produse naturale sau l-ați aranjat cu produse chimice
 • dacă părul natural are multe fire albe, va fi dificil să se acopere rădăcinile.

Desigur avantajele sunt mai multe, de aceea vopsirea în șuvițe va fi cea mai populară.

Tehnica de vopsire Brond

Vopsirea cu aplicarea câtorva culori pe părul natural se numește tehnica Brond. Se utilizează o gamă largă de culori, redă volum, părul pare mai dens și mai sănătos.

Vedetele au fost primele care au încercat această tehnică. Se recomandă utilizarea culorilor: ciocolată, bronz, castan și alte nuanțe naturale.

Dacă părul este deschis, se utilizează auriu, bej, galben-grâu, cafea sau nucă, precum și castan deschis.

Tehnica Americană

Aceasta presupune folosirea a mai mult de trei culori pentru vopsire.

Acest model a fost vopsit în nuanțe de roșu de la deschise la întunecate.

În unele cazuri gama de culori este mai puțin intensă. Această tehnică permite și crearea unor accente cu ajutorul unui galben fin. Este important ca în final coafura să împrospăteze și să completeze aspectul femeii.

Specialiștii afirmă că dacă nu vor folosi 3 și chiar 5 culori, atunci nu vor obține volum și efectul de 3D mai profund.

În prezent specialiștii în tehnologia coloristicii susțin că există trei tipuri de vopsire în șuvițe după tehnica americană.

 1. Vopsirea tradițională.
 2. Combinarea culorilor contrastante.
 3. Vopsirea explozivă unde sunt prezente multe culori puternice.

Tehnica Shatush

Această tehnică poate fi calificată drept una dintre cele mai atente moduri de vopsire.

Shatush înseamnă rădăcini întunecate și accente de culoare deschisă. Vopsirea haotică creează un efect de naturalețe de păr ars de soare. La fel ca în alte cazuri aceasta conferă volum și un joc de culori.

Cu ajutorul acestei tehnici trecerea de la o culoare la alta este foarte lină. La rădăcină este mai întunecat, la vârfuri mai deschis. Profesioniștii folosesc pieptene speciale pentru aplicare vopselei.

De asemenea, majoritatea dintre ei nu utilizează folia de aluminiu. Este importantă trecerea ușoară de la o culoare la alta pe toată suprafața părului.

Dacă nu aveți prea multe fire albe, atunci va trebui să vopsiți părul nu mai des de trei luni.

Tehnica de California

Această tehnică se potrivește pentru părul întunecat și va fi în topuri în anul.

 

O inovație a profesioniștilor din America care vă permite să păstrați naturalețea și să efectuați o trecere lină între culorile de bază. Această tehnică nu implică folosirea foliei de aluminiu.

Femeile cu păr întunecat care optează pentru acest tip de vopsire, vor semăna cu femeile din California care este cunoscută pentru vremea sa însorită. Iar soarele contribuie la arderea părului.

Rădăcinile întunecate trec foarte lin spre vârfuri deschise. Părul va părea foarte natural. Și în acest caz veți putea să vă vopsiți părul mai rar.

Tehnica ombre

Această tehnică se folosește pentru redarea prospețimii brunetelor și șatenelor. Procedura de vopsire durează mai mult timp, dar rezultatul este extraordinar!

Aplicarea vopselei începe de la mijlocul părului și trece spre vârfuri. Pentru femeile mai îndrăznețe se poate aplica ombre colorat care nu are nimic comun cu naturalețea. Se utilizează culorile roz, albastru, violet, roșu sau diferite combinații de culori.

Ultima inovație presupune trecerea unei culori în alta, spre exemplu de la albastru închis la albastru celest.

Tehnica Venețiană

Tehnica Venețiană este calificată drept o tehnică ușoară.

Însă pentru a realiza efectul dorit necesită un specialist calificat și experimentat. Profesioniștii care au la îndemână ustensilele și produsele cosmetice necesare pot face minuni prin vopsirea în șuvițe de tip Venețian.

Această tehnică face părul mai profund, mai voluminos și menține aspectul lui natural. Tehnica Venețiană nu deteriorează părul! Culorile care subliniază frumusețea femeii sunt galben-nisip, bronz, coniac și ciocolată.

Fiți frumoase în această primăvară!