Dormitorul nu este cea mai populară cameră din apartament, așa că designul adesea se face fără a se gândi. Doar dormim acolo, ce ar mai trebui! Dar de multe ori, este imposibil să dormiți confortabil și sănătos anume din cauza greșelilor de design a interiorului. Astfel, sunteți nevoiți să faceți o nouă reparație la doar câteva luni după ce ați finisat-o pe cea precedentă. Vă prezentăm mai jos cele mai frecvente greșeli, care vă pot afecta calitatea vieții. Vă recomandăm insistent să le evitați.
1. Culori prea intense
De obicei, culorile ideale pentru dormitor sunt albastru, alb, gri și bej. Într-un cuvânt, nuanțele pastelate, de care mulți s-au plictisit. Într-o încercare de a ieși în evidență, o persoană alege o culoare mai intensă. Ca rezultat, aceasta nu se poate relaxa și adormi ore întregi.
Soluție: dacă doriți să adăugați culori, faceți-o pe peretele de accent, din spatele capului – orice decor nu va fi vizibil din pat. Colorând camera în întregime, alegeți nuanțe întunecate sau adânci. Iar culorile acide și luminoase ar trebui refuzate.
2. Problema cu perdele
Chiar dacă sunteți un adversar al perdelelor și preferați ferestrele deschise, dormitorul ar trebui să fie protejat de razele solare. Adesea, în această cameră perdelele sunt dense și voluminoase. Din acest motiv interiorul poate părea prea întunecat.
Soluție: acesta este cazul în care puteți și trebuie să utilizați perdelele în combinație cu un tul ușor. Lumina din cameră va fi suficientă, dar de la deșteptarea în zori veți fi cu siguranță protejați. Chiar dacă preferați perdelele romane, acestea ar trebui alese într-un strat dublu.
3. Lipsa de noptiere
În unele dormitoare este dificil de a găsi un loc liber – ce să mai spunem despre noptiere de pe ambele părți ale patului. Adesea un loc de dormit este aranjat într-un colț sau într-o nișă. Nici măcar cea mai compactă noptieră nu poate fi înghesuită acolo.
Soluție: rafturile vă vor veni în ajutor. Ele pot fi agățate pe părțile laterale ale patului, însă nu este întotdeauna sigur. Ideal – deasupra capului patului sau în interiorul acestuia, dacă este făcut la comandă.
4. Pat fără spătar
Din aceleași considerente de economisire a spațiului, alegeți uneori baza sub saltea fără spătar. Opțiunea cea mai economică – un pat făcut cu propriile mâini, din palete de lemn. Nici spătarul nu este prevăzut acolo. Fiți pregătiți pentru a vă asigura că peretele de lângă pat va pierde foarte repede aspectul atractiv. Tapetul se va uza, iar pe vopsea pot apărea pete.
Soluție: cel mai simplu mod de a corecta situația este înșurubarea pe perete a unui suport (asemănător cu cel din poza de mai jos) și atașarea pernelor de acesta. Acestea vor proteja peretele, husele sunt ușor de spălat și ocupă mai puțin spațiu decât orice spătar.
5. Dulapuri masive
Cu cât este mai puțin vizibil dulapul din dormitor, cu atât mai bine. Dar multe modele sunt prea voluminoase și masive. Chiar și o cameră mare, în care există doar un pat și un astfel de dulap, va părea mică și înghesuită.
Soluție: dacă puteți încorpora un dulap, este mai bine să o faceți de la bun început. Dar dacă nu, puteți procura un dulap separat în culoarea pereților sau cel puțin pur și simplu alegeți o fațadă mai deschisă, care nu va supraîncărca interiorul.
6. Excesul de textile și elemente de decor
Într-o încercare de a repeta interiorul budoarului de pe paginile revistelor și din cadrul filmelor, mulți aleg pentru dormitor paturi masive cu baldachin, decor activ, adaugă maximum de textile. Toate acestea ar trebui să creeze confort, dar de fapt doar ocupă spațiul de locuit.
Soluție: cu cât camera este mai mică, cu atât mai modern și minimalist ar trebui să fie interiorul. Renunțați la toate lucrurile inutile, tot ceea ce colectează praf și ocupă mult spațiu. Uneori, nu este vorba despre volumul fizic, ci despre culoarea prea intensă.
Sunteți de acord că greșelile descrise mai sus necesită a fi evitate? Așteptăm comentariile dvs cu drag.