6 articole vestimentare ciudate pe care ni le propun vânzătorii

Fashionistele cu bun gust nu se lasă înșelate atât de ușor de vânzători.

Nu tot ceea ce se vinde pe piețele de masă merită atenția noastră. Magazinele încearcă, cu orice preț, să vândă din vechiul sortiment care a fost cândva la modă.

Am descoperit șase articole vestimentare care arată ridicol și nu se potrivesc absolut nimănui.

1. Rochie de bază tricotată.

Evităm: rochiile subțiri cu guler și tiv lat. Croiala este ciudată: îngustă în umeri, prea largă în zona coapselor, mâneci strâmte. Modelul mărește vizual silueta, nu poate fi purtat cu o curea, iar femeile însărcinate nu se vor simți prea bine deoarece această rochie este prea scurtă.

Alternativă: o rochie midi dreaptă din jerseu dens. Modelul cu linii verticale și lungimea midi alungesc vizual silueta, făcând-o să pară mai suplă. Este o bază perfectă pentru tot sezonul rece!

2. Pulover cu detalii de accent.

Evităm: puloverele cu perforații. Acest model este un anti-trend care nici măcar nu ne încălzește.

Alternativă: un polo cu fermoar, cu blocuri de culoare. Dungile colorate sunt revigorante, iar culoarea albă adaugă stil imaginii.

3. Costum în carouri.

Evităm: costumele demodate cu imprimeu neclar. Este ușor să le deosebim: pantalonii sunt strâmți, sacoul este până la mijlocul coapselor și este pe corp.

Alternativă: un costum cu sacou drept alungit și pantaloni. Nu vă fie teamă să încercați modele mai largi, sunt moderne și veți părea mai suple.

4. Blugi extravaganți.

Evităm: blugii cu prea mult decor, care au și gradient metalic, și strasuri, și dungi verticale pe lateral și o curea lată cu cataramă.

Alternativă: blugii colorați sunt tendința de top a anului 2023. Nuanța delicată de liliac se potrivește atât cu nuanțe aprinse, cât și cu culorile de bază.

5. Fustă parte peste parte (din piele). 

Evităm: fustele subțiri de piele care au multe elemente. Acest model de fustă pare interesant, iar pliurile, buzunarele largi și asimetria pronunțată nu fac decât să ieftinească imaginea.

Alternativă: o fustă laconică, dreaptă, din piele mai groasă. Modelul ar trebui să-și păstreze forma, dar să fie comod. Această fustă poate fi purtată la birou sau la teatru, pentru a merge la o plimbare sau la o întâlnire, combinându-se perfect cu diferite elemente ale garderobei.

6. Cămașă colorată.

Evităm: cămășile de nuanțe acide, ajustate pe corp deoarece nu mai sunt în tendințe și vor accentua ridurile și cearcănele de sub ochi.

Alternativă: o cămașă colorată supradimensionată, dar de nuanțe calme. Această cămașă verzuie se va potrivi tuturor și vă va reîmprospăta imaginea.