50 de lucruri pe care ”trebuie să le faceți” într-o relație

Relațiile sunt complicate. Căsătoria este dificilă. De aceea, nu este pentru toată lumea. Uneori, pentru cei care se află într-o situație dificilă, există o alternativă – despărțirea. Dar dacă doriți să trăiți ”la bine și la rău, în sărăcie și în bunăstare” cu aceeași persoană, trebuie să încercați să introduceți în relație memoria scurtă și un simț al umorului pe termen lung. Veți avea nevoie de ele cu siguranță, afirmă cei de la Thought Catalog.

Iată topul celor 50 de recomandări utile într-o relație, care vor ajuta să păstrați o legătură apropiată și plină de bucurie cu partenerul:

1. Scăpați de scenarii

Orice fantezii pe care le-ați citit în romane despre cum ar trebui să arate căsnicia perfectă nu sunt de folos. Nu există scenarii scrise, de aceea nu vă dezamăgiți, dacă ”povestea” voastră se va ciocni de realitate.

2. Iertați

Nu a spus oare Isus că iertarea nu este doar de șapte ori, ci de șaptezeci și șapte? În primele 6 luni de relație trebuie să vă iertați partenerul nu mai puțin de 490 de ori.

3. … Și uitați

Dacă ați iertat, dar nu ați uitat, oare puteți numi aceasta o iertare adevărată? Există oamenii care pretind că au iertat, dar totuși folosesc toate oportunitățile disponibile, pentru a vă reaminti această vină. Numai acela care a uitat, a iertat cu adevărat.

4. Fiți o echipă

Uneori viața este o lupă, indiferent cât de mult visăm să avem o viață ”ușoară”. Unul dintre bonusurile plăcute într-o căsătorie sau într-o relație – este posibilitatea de avea pe cineva care te ajută.

5. Evoluați

Dacă la 50 de ani aveți aceleași dorințe, opinii și convingeri ca la 25 este doar vina dvs. Nu veți fi și nici nu trebuie să fiți aceeași persoană care ați fost cu mulți ani în urmă.

6. Adaptați-vă

Chiar dacă stagnați, persoana cu care sunteți implicat într-o relație se schimbă. Nu vă fie frică. Îmbrățișați-vă și învățați de la partenerul dvs și fiți recunoscător pentru asta.

7. Găsiți-vă credința

Există un anumit sens în credința că dincolo de existența umană ne așteaptă o altă viață. Explorați aceste convingeri.

8. Călătoriți împreună

Călătorii sunt obligați să se bazeze reciproc chiar și în cele mai imprevizibile situații. De asemenea, călătoriile vă vor extinde viziunile asupra lumii și modul în care vă apreciați relația.

9. Călătoriți separat

Unul vrea să meargă în Australia în timp ce partenerul dorește să meargă în Maine? Foarte bine. Faceți cât mai multe fotografii și împărtășiți impresiile dvs.

10. Dezvoltați propriile interese

Acest lucru pare contradictoriu, dar vă veți îmbunătăți relația prin cultivarea intereselor individuale.

11. Aveți un cerc mare de prieteni din diferite domenii

Una din cele mai mari bucurii ale vieții este de a întâlni oameni noi. Iar mulți dintre cei pe care îi întâlniți vor face să apreciați partenerul.

12. Nu calculați și nu contorizați

Unii preferă să contorizeze cine și cât a făcut pentru o relație. Nu faceți acest lucru. Este o prostie și o copilărie.

13. Exersați

Aveți datoria reciprocă să fiți în stare fizică foarte bună. Efectele secundare mintale de la efortul fizic, vor fi de asemenea benefice.

14. Practicați conștiința de sine

Priviți mai des în oglindă. Gândiți-vă cine sunteți și care este contribuția dvs personală pentru ca relația să se dezvolte bine. Sunteți critic? Nu sunteți fidel? Sunteți prea dur?

15. Recunoașteți că vă înșelați (chiar și când nu o faceți)

Acesta este cel mai ușor dar și cel mai dificil lucru din această listă. Acest gest simplu va aduce dividente foarte mari: vă va ajuta să creșteți, plus la asta este și foarte corect.

16. Sărbătoriți realizările: mari și mici

Indiferent dacă este vorba despre o promovare sau despre un polițist care nu v-a amendat, folosiți toate posibilitățile pentru a sărbători orice realizare.

17. Surprindeți-vă unii pe alții

Spălați mașina soției. Lăsați soțul să doarmă singur uneori. Cumpărați flori soției. Gătiți mâncarea preferată a soțului.

18. Nu uitați despre gesturile frumoase

Țineți ușa, mergeți la cinema, acordați atenție tunsorii noi. Răsplata pentru aceste gesturi va fi mult mai mare decât cheltuielile pe care le-ați suportat.

19. Uitați lucrurile rele

Renunțați la toate obiceiurile proaste pe care le aveți, sunt distructive pentru relația dvs.

20. Dezvoltați calitățile personale

Aveți ocazia să lucrați asupra calităților care vă fac mai buni? Într-o relație pe termen lung, puteți face acest lucru zilnic. Iar aceste calități sunt răbdarea, loialitatea, compasiunea, încrederea.

21. Este mai bine să folosiți camera de baie separat

Dacă credeți că este minunat să vă spălați dinții în timp ce partenerul folosește toaleta, în cele din urmă vă veți schimba părerea. Cu siguranță.

22. Vorbiți despre viața intimă 

Viața intimă este o parte importantă a oricărei relații. Dar, din anumite motive, există cupluri care nu discută aceste lucruri. Nu faceți din această latură importantă a vieții tabu.

23. Încurajați-vă reciproc

Cu toții avem clipe de incertitudine în care ne simțim foarte nesiguri. Relația dvs este locul unde puteți discuta calm fără a ascunde acest sentiment de nesiguranță, iar soțul/soția trebuie să vă ajute în aceste clipe.

24. Este normal să aveți secrete

Desigur acest lucru nu se referă la înșelare.

25. Evitați subtextul

Acesta este un mod laș de comunicare. Dacă aveți ceva de spus, vorbiți. Nu sugerați.

26. Puneți aceste lucruri la locul lor

Capacul toaletei și telefonul soției.

27. Faceți curățenie după dvs

Șosetele murdare, absorbantele folosite – toate trebuie să nu fie lăsate la vedere.

28. Nu dați apreciere relațiilor anterioare sau viitoare

Poate că nici nu erați chiar atât de frumoasă, iar fostul iubit nu era chiar un macho.

29. Nu insultați niciodată

Nu vă numiți unul pe celălalt ”proști”. Nu este un comportament înțelept.

30. Oferiți soluții, nu critici

Oricine poate critica. Un prieten bun și un bun coechipier (vezi pct. 4) va oferi o soluție pentru rezolvarea problemei.

31. Citiți

Pentru a vă distrage sau a lărgi orizonturile, în orice caz lectura face bine.

32. Sunteți egali

Nu contează cine dintre voi câștigă mai mult. Nu contează cine dintre voi are cea mai bună colecție de discuri de vinil. Nu contează cine dintre voi are cel mai bun pseudonim. Nici măcar nu contează cine dintre voi are cea mai neobișnuită alergie alimentară.

33. Faceți complimente unul altuia

Cu sinceritate și cât mai des.

34. Respectați-vă reciproc

Soția dvs vorbește tare, are o prietenă ciudată sau stă câte două ore în baie? Vezi mai jos.

35. Trebuie să știți când să vă țineți limba după dinți.

De exemplu atunci când trebuie să răspundeți la întrebarea soției ”Perechea aceasta de blugi nu mă arată grasă?”

36. Răsfățați-vă reciproc, împărtășind același hobby

Cu excepția scrapbooking-ului.

37. Renunțați la codul moral arbitrar

Nu credeți că este timpul să renunțați la standardele duble? Când doriți să cheltuiți banii pentru undițe, este o investiție bună. Când soția dvs dorește să cheltuie banii pentru blaturi de bucătărie noi, este o risipă. Acest lucru nu este corect.

38. Respectați spațiul și timpul

Oare nu am evoluat suficient ca specie pentru a înțelege că partenerul nostru nu dorește să răspundă la întrebarea ”Cum a trecut ziua ta?” în momentul când intră pe ușă?

39. Aveți grijă de aspectul hainelor

Faptul că sunteți căsătorit nu vă dă dreptul să purtați tricouri transpirate și pantofi murdari.

40. Păstrați igiena

Tăiați la timp unghiile.

41. Întrebați înainte de a arunca.

Nu vă atingeți de acest suport din ceramică în formă de cactus sau de acest obiect ciudat murdar de ulei de mașină.

42. Invitați familia la cină

Măcar o dată în an.

43. Nu uitați despre zilele de naștere

Chiar și despre ziua unchiului sau a unei mătuși.

44. Nu fiți foarte meticulos

Era obligatoriu să aruncați acel suport din ceramică în formă de cactus? De ați schimbat locul acelui detaliu murdar de ulei de motor!

45. Fiți independent și autosuficient

Învățați să vă deserviți singuri. Trebuie să gătiți, să mergeți la cumpărături, să știți cum puteți face cumpărături online, cum să deconectați apa din casă, cum să instalați coșul de baschet, cum să curățați veceul.

46. Totul este un motiv pentru glume

Această regulă trebuie să fie primordială în tot ce faceți. Nu există nimic care să nu poată fi transformat într-o glumă. Dacă știți această regulă veți a avea o viață mult mai veselă.

47. Bunele maniere sunt foarte importante

Nu țipați. Țineți ușa. Ajutați soția să ducă o geantă grea. Închideți gura în timp ce tușiți. Nu eliberați gazele.

48. Fiți responsabili de bani

Nimeni nu trăiește doar cu dragostea. Toată lumea are nevoie de bani. Dacă câștigați bine, cu siguranță veți fi respectat. Dar dacă nu câștigați suficient de bine, cu atât mai mult trebuie să vă respectați partenerul.

49. Nu uitați să mulțumiți

Chiar dacă este un lucru care nu merită mulțumiri.

50. Acceptați toate dezamăgirile cu demnitate

Vor exista momente când veți dori să renunțați și să ieșiți din joc. Puteți face acest lucru. Dar probabil veți face aceleași greșeli și în relația viitoare. Atunci de ce trebuie să renunțați? Mai bine nici să nu începeți.

Aceste reguli simple sunt cheia relațiilor de lungă durată. Dar dacă nu vă ajută nimic, poate această persoană nu vi se potrivește?