5 trucuri pentru spălarea hainelor care vă vor ajuta să scăpați de pete și miros neplăcut

Chiar și cele mai performante mașini de spălat pot să nu facă față când e vorba de pete învechite pe haine sau de mirosuri neplăcute a prosoapelor. De multe ori nu e suficient pur și simplu să le pui în mașină ca să le scoți curate.

Există câteva trucuri care vă vor ușura mult procesul de spălare a hainelor, iar noi avem plăcerea să vi le prezentăm.

1. Spălarea hainelor albe

Înmuiați hainele pentru 30 de minute în apă cu adaos de 1 lingură de bicarbonat de sodiu. După care le puteți spăla în mod obișnuit în mașina de spălat.

2. Împotriva petelor de grăsime

Dacă observați o pată proaspătă de grăsime, presărați-o îndată cu amidon sau pudră de talc și lăsați-o așa peste noapte. Dimineața spălați haina în mod obișnuit.

3. Eliminarea mirosului neplăcut

Adăugați oțet înainte de a porni mașina de spălat. El nu numai că va elimina mirosurile neplăcute, ci și va conferi hainelor un aspect de prospețime.

4. Împotriva petelor vechi

Zdrobiți 5 pastile de aspirină și adăugați-le în secția pentru detergent a mașinii de spălat.

5. Pentru o aromă proaspătă

Pentru a curăța hainele de bacterii și a le conferi un aspect proaspăt, adăugați în mașina de spălat 1 pahar de suc de lămâie. Iar dacă hainele sunt albe, ele vor deveni mai strălucitoare.

Probabil nu e nevoie să vă reamintim că hainele albe și cele negre trebuie spălate separat de cele colorate. Astfel veți evita tot felul de probleme de schimbare a culorii hainelor.

Cunoșteați aceste trucuri până acum? V-au fost de folos? Am vrea să aflăm părerile dvs. în comentarii și, bineînțeles, să ne ajutați să completăm această listă!