5 soluții ieftine și eficiente de a vopsi pereții de sine stătător. Vor arăta ca într-o casă de elită!

Toată lumea la un moment dat își renovează locuința. Dar din păcate această ocupație este destul de scumpă și necesită multă implicare.

Dar există o mulțime de trucuri interesante pentru a reduce cheltuielile de reparație. Vopsirea pereților este una din activitățile în care puteți economisi o sumă importantă de bani.

Cum să vopsești frumos pereții

Cel mai simplu și rapid mod de a transforma aspectul locuinței este vopsirea pereților. Câteva perii, vopsea și niște obiecte disponibile în orice casă pot face locuința de nerecunoscut!

Redacția noastră a pregătit pentru dvs. 5 metode geniale de a vopsi pereții într-un mod neobișnuit. Iată câteva soluții superbe pentru cei ce planifică o reparație în viitorul apropiat!

1. Un efect superb se poate obține cu ajutorul unui burete. Și nu e nevoie să fii mare meșter sau designer profesionist!

Pentru început vopsiți peretele în mod obișnuit și lăsați vopseaua să se usuce. Apoi înmuiați buretele în vopsea și aplicați-o apăsând ușor pe suprafața peretelui.

Ce ziceți de un astfel de rezultat? Atmosfera pare foarte plăcută.

2. Pentru a obține un efect de marmură veți avea nevoie de folie alimentară. Aplicați un strat gros de vopsea, apoi lipiți folia de perete și treceți cu o perie peste ea. Veți obține un efect foarte original.

În funcție de duritatea periei puteți obține diferite efecte, fapt foarte binevenit dacă nu vreți să aveți același design în toate camerele.

3. Un alt efect original se poate obține cu ajutorul unei perii cu fire lungi. Inițial vopsiți peretele în mod obișnuit apoi treceți cu peria peste stratul de vopsea pe verticală, de sus în jos.

Priviți ce efect deosebit se poate obține cu un efort minim.

4. Aplicați stratul de vopsea de bază și lăsați-l să se usuce. Apoi luați o cârpă obișnuită, înmuiați-o în vopsea și aplicați-o făcând mișcări haotice pe perete. Rezultatul reprezintă mereu ceva nou și imprevizibil!

Textura obținută contribuie la creșterea vizuală a spațiului și arată foarte bine în camera de baie.

5. În sfârșit vă prezentăm și unul din cele mai neobișnuite moduri de a transforma aspectul pereților. Pentru a obține acest efect de acuarelă veți avea nevoie de vopsea și multă apă într-o sticlă cu pulverizator.

Esența procesului e simplă: după ce aplicați vopseaua pe pereți, stropiți-o abundent cu apă până începe să se scurgă în jos. Cu cât mai multe urme rămân, cu atât mai impresionant e efectul!

Sfatul redacției

Înainte de a vopsi pereții lipiți bandă de hârtie pe plinte, prize și alte lucruri care se pot murdări. Pe pardoseală ar fi bine să așterneți ziare sau peliculă specială. Plus fiți atenți ca pe peretele pe care doriți să-l vopsiți să nu fie pete, umezeală sau altă murdărie.

Nu aplicați vopseaua pe tot peretele deodată. Pentru început vopsiți o mică porțiune de perete sau chiar o coală de hârtie pentru a verifica efectele și culorile.

 

Sperăm că și pe dvs., dragi cititori, aceste exemple v-au inspirat să creați o atmosferă nouă și proaspătă în locuința dvs.!