5 sfaturi de la Coco Chanel pentru a arăta ireproșabil

Există femei care nu pot trece neobservate. Deși, la prima vedere, s-ar părea că nu au nimic deosebit, nu ne putem lua ochii de la ele. Un astfel de exemplu a fost și Coco Chanel, care, pe lângă faptul că a fost un designer foarte talentat, a fost o femeie înțeleaptă, care a simțit natura feminină.

Vă propunem în continuare 5 sfaturi ale lui Mademoiselle Chanel, care vă vor ajuta să arătați mereu impecabil.

„O femeie poate fi prea inteligentă, dar prea elegantă – niciodată”.

Fustele scurte combinate cu tocuri înalte și un decolteu profund, paiete, franjuri, culori acide nu au fost niciodată preferatele lui Coco Chanel.

Mademoiselle a fost simbolul chicului parizian. Ținutele sale, lipsite de strălucire, erau sofisticate și întotdeauna elegante. Pentru ea era importat ca piesele vestimentare să se combine între ele după stil și culoare și să fie comode. Chiar și combinația obișnuită de pantaloni largi și pulover simplu va putea străluci în culori noi.

„O femeie care poartă încălțăminte de calitate nu poate arăta rău”.

Un alt sfat prețios. Nu în zadar foarte multe persoane acordă în primul rând atenție încălțămintei, care poate spune mult mai multe despre noi.

Chiar dacă ținuta este bine aleasă, dar pantofii sunt uzați sau murdari, aceștia vor strica întreaga imagine. De aceea nu economisiți pe încălțăminte de calitate și nu uitați să verificați starea sa înainte de a ieși din casă.

„Moda trebuie acceptată, altfel veți părea ridicoli. Cu toate acestea elementele noi trebuie incluse discret în ținute”.

Această frază se adresează în primul rând opozanților noilor tendințe precum și doamnelor care sunt de părerea că tendințele moderne nu sunt pentru vârsta lor. Încercați să țineți cont de sfaturile lui Coco Chanel și căutați o cale de mijloc.

Nu este o idee prea bună să cumpărați toate hainele care sunt la modă. Este important să le dozați. Adăugați un accesoriu îndrăzneț ansamblului de bază. Sau alegeți o pereche de pantofi care aparțin celor mai noi tendințe ale modei. Un mic detaliu vă va transforma imediat într-o femeie  care urmărește tendințele modei.

„Avem nevoie de rochii pentru a ne târî, dar și pentru a zbura. Moda este, în același timp, omidă și fluture. Omidă ziua, iar fluture noaptea”.

În garderoba unei femei trebuie să existe lucruri pentru o ocazie sau o stare de spirit specială, precum și cele în care să se plimbe prin parc fără a încerca să impresionezi pe nimeni. O rochie pentru toate ocaziile nu este, cu siguranță, în stilul Chanel.

Prin urmare nu economisiți pe o „rochie bine croită” care „se potrivește oricărei femei”. Pot fi mai multe. Și, cel mai important, aceste rochii vor fi pentru diferite ocazii, astfel încât, la momentul potrivit, să vă puteți transforma cu ușurință dintr-o omidă în fluture.

„Moda depinde întotdeauna de perioada în care trăiți. Dar principala misiune a sa este aceea de le a face pe femei să arate mai tinere. Astfel viziunea lor asupra lumii se schimbă. Devin mai fericite și mai pline de viață”.

Am remarcat deja citatul lui Coco Chanel conform căruia este greșit să nu ne intereseze moda. Și, pentru a continua acest subiect, este important să menționăm încă un sfat. Nu este nimic în neregulă dacă o doamnă de peste 60 de ani dorește să-și procure un costum cu pantaloni de culoare verde sau roz, deoarece este la modă. Dimpotrivă Chanel ar susține această inițiativă.

Dacă ținuta a fost aleasă corect, atunci culoarea ei vă va reîmprospăta, iar stilul vă va face să arăți mai tânără. Așadar, nu ezitați să încercați ceea ce este în trend. Și, cu siguranță, nu ar trebui să renunțați la modă din cauza vârstei.

Pentru a arăta impecabil nu trebuie să cheltuiți tot salariul pe îmbrăcăminte. Este suficient să aveți o garderobă de bază bună, câteva lucruri stilate, să includeți tendințele în doze mici, să monitorizați starea pantofilor și să nu renunțați la modă.