5 semne, după care puteți deosebi un meșter bun al manichiurii de unul neprofesionist.

Numărul femeilor care preferă să își facă manichiura pe cont propriu în fiecare an devine mai mic, iar numărul saloanelor de manichiură crește și acestea se extind la fiecare pas. Din păcate nu poți obține întotdeauna calitate și profesionalism.

staras / Shutterstock.com

Chiar și meșterii certificați pe parcursul activității lor fac uneori greșeli grave. Unii sunt neglijenți, alții economisesc pe materiale, iar alții nu țin cont de igienă.

Astăzi, vă prezentăm 5 semne după care puteți identifica un bun meșter de unul neprofesionist.

1. Prelucrarea uneltelor

Asigurați-vă că meșterul a dezinfectat uneltele. Nu vă sfătuim să vă faceți manichiura dacă maestrul nu a scos unelte din sterilizatoarele ultraviolete. Nu vă rușinați să întrebați masterul despre sterilitatea instrumentelor. În primul rând, aceasta este o chestiune de siguranță. O altă măsură de precauție ar fi să vă asigurați dacă maestrul și-a dezinfectat locul de muncă înainte de a face manichiura – nu trebuie să vedeți urme de la clientul anterior.

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că meșterul ar trebui să poarte mănuși în timpul lucrului.

2. Îndepărtarea lacului-gel

Un profesionist, nu va îndepărta niciodată șelacul cu acetonă. În acest scop trebuie utilizat un frezer. După aceasta, placa de unghii se șlefuiește foarte atent. Dacă nu sunteți sigur de experiența meșterului, cereți să vi se aplice un remover gel. Maeștrii profesioniști folosesc materiale speciale care înmoaie stratul de gel ușor căptușit și permit înlăturarea acestuia fără mare dificultate. Nu permiteți răzuirea stratului de acoperire cu pila metalică − această procedură este foarte agresivă și dăunează plăcuței de unghii.

3. Lampa

markara / Shutterstock.com

Folosind lămpi ieftine pentru uscarea lacului de gel, poate duce la ruperea si slăbirii unghiilor. Ele devin fragile și uscate. Să deosebești un dispozitiv scump de unul ieftin este foarte simplu. Dacă în procesul de uscare a unghiilor simțit disconfort și ai o senzație de arsură, iar pielea după manichiură pare ușor bronzată, înseamnă că, lampa generează radiații UV, extrem de dăunătoare pentru unghii.

4. Acoperirea

Dacă meșterul va șlefui minuțios placa unghiei, nu este un profesionist. Chiar dacă această procedură vă garantează o manichiură de lungă durată, vă poate provoca daune grave sănătății și aspectului unghiilor. De asemenea, observați dacă meșterul aplică lac-gel la marginea unghiei.

5. Hidratarea

Pentru a preveni fragilitatea unghiilor, profesionistul folosesc întotdeauna produse pentru hidratarea: creme, uleiuri pentru cuticule, loțiuni etc.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să găsiți un bun maestru al manichiurii și să vă bucurați de unghii frumoase și bine îngrijite. Distribuie această informație și celor dragi ție!