5 secrete pentru o înflorire bogată a trandafirului japonez

Hibiscus rosa-sinensis, cunoscut și ca trandafirul japonez sau trandafirul chinezesc, este o plantă ornamentală originară din orientul îndepărtat. Ea are o înflorire impresionantă, iar florile sale pot fi atât monotone, cât și multicolore.

Trandafirul japonez are anumite pretenții în ceea ce privește îngrijirea plantei, de aceea dacă doriți să aveți parte de o înflorire bogat, ar trebui să cunoașteți următoarele secrete.

1. Lumina

Pentru a face flori, trandafirul japonez trebuie expus la multă lumină. De aceea recomandarea noastră este să amplasați ghiveciul într-un loc expus la razele solare directe. Planta așezată la loc întunecos nu va da flori și chiar s-ar putea să piară după puțin timp.

2. Udarea

În afară de lumină trandafirul japonez are nevoie și de multă umezeală, de aceea este indicat să îl udați regulat, dar nu foarte abundent. Ghiveciul trebuie să aibă un sistem bun de drenare a apei, care nu trebuie să băltească. Insuficiența de apă expune planta la multe boli, iar ea își va concentra forțele pe supraviețuire și nu pe înflorire.

Dacă observați că frunzele încep să se ofilească, trandafirul vă dă un semnal clar că are nevoie de apă. Pe timp de vară planta trebuie udată zilnic, iar în perioada rece a anului udările pot fi mai rare și mai puțin consistente.

3. Fertilizarea substratului

Substratul folosit pentru trandafirul japonez trebuie să fie bine drenat și afânat. Este indicat ca pe fundul ghiveciului să puneți pietricele pentru un drenaj suplimentar. Schimbați solul o dată la 2-3 ani pentru a asigura o înflorire mai deasă a plantei.

Trandafirul japonez are nevoie de multe substanțe nutritive, de aceea ar fi bine să folosiți fertilizatori. În mod deosebit floarea are nevoie de potasiu, o cantitate medie de azot și ceva mai puțin fosfor. În magazinele specializate veți găsi fertilizatori speciali pentru trandafirul japonez, folosiți-i cu grijă și evitați excesele.

4. Ghiveciul

Ghiveciul trandafirului japonez nu trebuie să fie mare. Așezată într-un ghiveci voluminos, planta va avea tendința să-și concentreze forțele pe creșterea rădăcinilor în detrimentul dezvoltării florilor. Ghiveciul ar trebui schimbat odată cu solul, adică la 2-3 ani.

5. Tăierea

Ca și trandafirul obișnuit, cel japonez are nevoie de tăiere pentru a vă bucura cu o înflorire bogată. Ramurile ar trebui scurtate primăvara devreme, în februarie-martie. În acest fel veți putea conferi plantei o formă de tufă sau de pomușor, în funcție de preferințele dvs. estetice.

.

Sursa: agro-herbs.ro