5 secrete ale spălării rufelor pe care le-am aflat de la angajații hotelurilor de 5 stele

Redacția noastră a aflat câteva secrete pe care le aplică angajații spălătoriilor din cadrul hotelurilor de lux pentru a obține un aspect impecabil al rufelor.

Încărcarea mașinii de spălat

În mod ideal mașina trebuie încărcată la 80%. Dacă mașina va fi supraîncărcată, rufele nu se vor spăla bine. Totodată dacă mașina este prea puțin încărcată, ea se poate defecta mai repede din cauza distribuției neuniforme a încărcării mașinii.

Temperatura apei

© depositphotos   © depositphotos

Temperatura de 40-60 ⁰C e considerată optimă pentru a spăla și a dezinfecta rufele. Spălarea în apă rece nu asigură nimicirea bacteriilor, în timp ce apa fierbinte distruge stofa.

Detergenții

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

În loc de balsam de rufe, care se acumulează și cu timpul face ca prosoapele să devină aspre, angajații hotelurilor folosesc oțet. Adăugați 100 ml de oțet la clătire pentru a face rufele mai moi.

Lupta cu petele

© depositphotos   © depositphotos

Pe o pată proaspătă de ulei presărați puțin amidon, apoi spălați haina în mod obișnuit.

Urmele de sos sau suc de tomate pot fi înlăturate cu WD-40. Aplicați-l pe pată, iar după 5-10 minute spălați haina în mașină.

Pentru a spăla petele de transpirație de pe lucrurile albe, faceți o spălare preventivă cu orice detergent la 40 °С, după care porniți un ciclu de spălare cu înălbitor.

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Dacă veți înmuia pentru o oră rufele în apă cu sare (1 lingură la 1 litru) și apoi le veți spăla în mod obișnuit, veți scăpa de petele de cafea și vin.

Bicarbonatul de sodiu înlătură petele de rugină și mirosul neplăcut al rufelor albe. Adăugați o jumătate de pahar de bicarbonat în secția pentru praf de spălat și porniți regimul cu apă fierbinte.

Uscarea

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

De fapt experții recomandă uscarea rufelor în aer liber. Dar dacă totuși folosiți uscătorul de rufe, așezați în el o minge de tenis – prosoapele vor fi mai pufoase după uscare.